Axel Månsson skyttekung i LUGI denna säsong!

Ingen överraskning precis att Axel tog den rollen i LUGI. Ja detta är en del av LUGI Herr säsongen 2023-24. I denna korta sammanställning så finns det med vem som gjort mål, hur många matcher man spelat, lite om publik i förhållande till förra säsongen o s v.

Först får vi säga att det är beklagligt att vi inte kunde vara med i högsta ligan nästa säsong. Jag säger som ordförande Mats att visst hoppades man att något av elitlagen skulle klara det. Men nu är det sanning.

Publiksiffrorna i serien är faktiskt bättre denna säsong jämfört med förra. Förra säsongen var det ett genomsnitt på 1100 personer/match i jämförelse med 1270 denna säsong. Räknar vi även med cup- och kvalmatcher så är snittet 1228 denna säsong jmf med 1125 för ett år sedan. Låt oss jobba med denna uppgång vad gäller publik. Det är ett stöd för både spelare och klubben. Om man ser till LUGI:s siffror i Handbollsligan så hamnade man på 9:e plats d v s den nedre halvan. PUBLIKUTVECKLING

Om man ser till vilka spelare som spelat flest matcher så är det Victor Hedberg, Mads Kragh Thomsen, Axel Månsson och Assar Kammenhed som spelat samtliga tävlingsmatcher för LUGI som blev 29 st. De som ligger strax under 29 är André Tuzov, Anton Sandström, Adrian Hesslekrans, Axel Andersson, Anton Bengtsson och Måns Simonsson. Totalt har LUGI Herr använt 20 spelare denna säsong. Du kan se här vilka som SPELAT denna säsong.

Säsongens målkung har varit Axel Månsson både i LUGI och hela Handbollsligan. Med 169 mål i serien (samma som Jonas Samuelsson i Skövde) så vann han skytteligan med fler assist och högre MEP.  Han fick faktiskt högst MEP i Handbollsligan med 100,55! Och sedan har han gjort några mål till i cupen så det blir totalt 191 mål denna säsong. Storartat!. På andra plats i LUGI-s skytteliga kom André Tuzov med 137 mål! Här kan du se LUGI-s MÅLSKYTTAR denna säsong.

I utvisningsligan var det klar ”vinst” till Mads Kragh Thomsen med 18 utvisningar i serien med Assar Kammenhed på andraplats med 11 utvisningar.

Andra saker att notera: LUGI Herr har använt 458 spelare sedan starten år 1941. Den spelare som spelat flest matcher är Anders Hallberg, flest mål Sten Sjögren. Detta och mycket mer kan du hitta på LUGI:s hemsida (Om oss/LUGI Historia). Du kan även hitta mycket faktauppgifter på Handbollsligan-HERR.

SAMTLIGA MATCHER denna säsong

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.