Wallinius 7-målsskytt när LUGI vände trenden

Efter tre skånederby som slutat i förlust så vann LUGI i det fjärde mot OV Helsingborg. I halvtid var ställningen 12-14 och slutsiffrorna blev 24-29 till LUGI.

LUGI började bäst av de två lagen och var i ledningen med 6-8. Men plötsligt började OV leverera framåt och LUGI missa en del frilägen. OV satte 5 raka mål och hade en tremålsledning med 11-8. Axnér tog timeout och bytte lite manskap. Och då fick LUGI en motsvarande period med 5 raka mål. 11-13 var ställningen som blev 12-14 i halvtid.

Efter fem raka baklängesmål så skärpte LUGI till sig i försvaret som ledde till kontringar. Hade LUGI tagit vara på alla kontringschanserna så hade ledningen varit större i halvtid. Karl Wallinius hade en bra halvlek framåt med 5 mål. Och en del av dem var riktigt härliga skott utifrån som smekte in under ribban.

– Vi fick bättre träff på dem i slutet av första halvlek konstaterade Karl Wallinius i TV efter matchen.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade med ett bra försvarsspel.

– OV gjorde faktiskt bara mål på oss när de spelade 7 mot 6 så det är jag jättenöjd med säger Tomas Axnér. Efter tre raka förluster så var vi lite spända samtidigt som OV säkert såg en chans att slå oss. Men killarna hanterade det jättebra fortsätter Tomas

Wallinius är redan nämnd. Men även Theo Übelacker gör det bra framåt i andra halvlek. Isak Persson är säker på sin straffläggning också och satte alla fyra i mål. Och vi ska inte glömma vårt försvar med Niclas Paradis och Markus Sjöbrink i mitten.

OV försökte med 7 mot 6 långa stunder i sitt anfallsspel men LUGI:s försvar var rörligt och aggressivt som gjorde att luckorna de letade efter väldigt sällan dök upp.

I slutet av matchen så kom Casper Käll med kvicka fötter och letade luckor framåt. Och tre gånger gick det vägen.

– Casper tog sitt ansvar i slutet men det är många som ska ha beröm för sina insatser idag menar Tomas Axnér.

Karl Wallinius blev utsedd till LUGI:s bästa spelare välförtjänt. 7 mål blev det totalt för honom.

Isak Persson stod för 5 mål medan Pellas och Übelacker satte 4 mål vardera.

I OV Helsingborg fick Oscar Joelsson pris som bästa spelare.