Vinst mot Ystads IF säkrar en plats i slutspel

Då LUGI spelar i tvådivisioner högre började Ystads IF med sex shoot out-straffar som handikapp och satte fem av dem och ledde därmed långt in i första halvlek. LUGI gick om innan paus och står nu klara som gruppsegrare och är vidare till slutspelet. 

Med sex minuter kvar till halvlek ledde fortfarande Ystads IF med 12-11 men LUGI kom ikapp strax före paus. Vid halvlek stod det 16-14 till LUGI. I början av andra drog LUGI ifrån till 18-14 men tappade sen till 18-18. Ystad drog sig på en dubbelutvisning och fick svårare att hänga med och kom aldrig helt ikapp igen och när slutminuten avslutades stod det klart med en seger till LUGI med 31-26.

– Vi vann matchen och det känns absolut skönt, speciellt efter att börja med att ligga under med 5 -0. Ystads IF gör en bättre prestation än vi gör idag och vi måste jobba med att prestera på samma nivå som vi gjort i tidigare matcher. Vi vill alltid sträva mot att ligga på topp och vara bättre än matchen innan. Det fanns mycket positivt under matchen men vi tappar oss i stunder och slarvar i vissa situationer. Vi är ett bättre lag än dem så vi ska bara få till att allt stämmer. Men vi vann och vi är glada att vi nu är vidare från gruppspelet! säger tränare och Sportchef, Kenneth Andersson.

Trots vinst igår och klara för slutspel menar Kenneth Andersson att LUGI kommer köra på med bra tempo även i sista matchen mot Drott. Tre spelare utmärkte sig lite extra för LUGI.

– Clara Lerby gör ytterligare en grym match och är tillbaka på samma nivå som innan sin korsbandsskada. Olivia Löfqvist blev bästa spelare igen, vilket hon blir nästan var gång, så här ser vi en tydlig nivåhöjning! Hon var nära att lämna för proffslivet men valde att stanna kvar med oss i LUGI, vilket känns fantastiskt bra. Vår målvakt Josefine Hultberg Dahlgren, som är ett nyförvärv, står bra första halvlek men gör det väldigt bra. Jag skulle säga att det är hennes bästa halvlek hitintills! avslutar tränare och Sportchef, Kenneth Andersson.

Ystads IF – LUGI 26-31 (14-16)

Målskyttar: Olivia Löfqvist 7, Clara Lerby 7, Emma Navne 6, Cecilie Bjerre 4, Mariann Gabrielsen 3, Malva Carlsson, Laura Hougaard Nielsen, Amanda Andersson, Amanda Iséni.

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.