Vinst i sista hemmamatchen

I säsongens sista (ja, tyvärr…) hemmamatch mot Hallby blev det en tämligen klar seger för de vinröda. 38-27 blev slutresultatet efter ledning även i paus. Detta var också Sabina Jacobsens sista hemmamatch innan hon avslutar sin karriär den 22/3 borta mot Kristianstad. Det var även sista hemmaframträdandet av Cecilie Bjerre, Hanna Popaja, Clara Lerby och Tania Knudsen. Dessa ger sig nu ut på nya äventyr. Även coach Kenneth Andersson gjorde sin sista insats på hemmaplan som tränare för LUGI Dam.

Tabellnian mot tabelltian i SHE. Inget av lagen riskerar att åka ur eller att få kvala. Det blir inte heller slutspel denna säsong för endera lagen. Men det märkte vi inte mycket av i början av av matchen. Fartfyllt, målrikt, målvaktsräddningar och riktigt trevlig handboll. Och det var hemmalaget som började allra bäst. Ledning med 10-6 efter 12 minuter när Hallby tog sin första timeout. Och LUGI fortsatte att trumma på framåt, samtidigt som Hanna Popaja agerade vägg i målet. Men Hallby höll också spelet väl uppe och höll jämna steg med vinrött halvleken ut. 21-16 visade ljustavlan i paus. En publikvänlig halvlek där kanske inte tränarna var lika nöjda. I alla fall inte vad gäller försvarsspelet.

I pausen fick vi se en värdig hyllning till en av Sveriges genom tiderna bästa spelare, Sabina Jacobsen. Med i hyllningskören, förutom LUGI’s alla flicklag och publiken, var bland andra Per Johansson, Bella Gulldén och Emme Adébo.

Dagens huvudperson tackades av och hyllades välförtjänt av bland andra LUGI’s alla flicklag

Andra halvlek fortsatte likt den första. Lite märkte vi kanske att matchen inte gällde så mycket, mer än ära och prestige. Och förlora vill man ju aldrig, så det var inget av lagen som gick på halvfart heller. Men det var ändå hemmalaget som hade mest lycka både framåt och bakåt. Och efter 60 minuter visade tavlan 38-27 i hemmafavör. Ett rättvist resultat, får ändå sägas. LUGI var snäppet vassare än sina motståndare och med en aning mer vilja, så kunde man till slut vinna tämligen klart. Vinsten, till trots, så kom dagens högsta jubel (förutom vid hyllningarna i paus) när Sabina Jacobsen stänkte in sina två mål i slutet av matchen. Och visst blev hon även vald till LUGI’s bästa spelare ikväll.

LUGI klättrade, tack vare vinsten, förbi Hallby i tabellen upp till nionde plats när endast en match återstår.

Alltså endast en match kvar innan säsongen är över. Alldeles för tidigt, såklart. LUGI hamnar i ingenmansland, på nionde eller tionde plats i tabellen. Sista matchen spelas den 22/3 borta mot Kristianstad HK.