Vinst i hemmapremiären för LUGI

LUGI följde upp den fina inledningen av SHE i söndags med att vinna även den andra matchen i SHE. Idag var det gästande Skara HF som betvingades. Segersiffrorna skrevs till 24-20 i LUGI-favör inför 642 åskådare i Sparbanken Skåne Arena i Lund.

När det nu var dags för lundapubliken att stifta bekantskap med en del nya ansikten hos LUGI visade laget att det kan bli en riktigt rolig säsong. I alla fall sett till inledningen av serien.

En aning målsnål och försiktig start från båda lagen fick vi se. En jämn tillställning såg det också ut att bli. Men vid ställningen 4-5 tog hemmalaget tag i taktpinnen och gjorde 6 raka mål. Det blev tvärstopp för Skaras försök till anfall och de gånger som bortalaget kom till lägen, så stod LUGI’s målvakt Esmeralda Fetahovic i vägen. Hon var strålande under första 30 minuterna. Som sagt, målsnålt… 11-6 till LUGI efter första halvleken.

Esmeralda Fetahovic räddade LUGI ikväll, matchens lirare

LUGI´s bästa spelare för dagen, Esmeralda Fetahovic, fortsatte även i andra halvlek att ställa till besvär för gästerna från Skara. En slutlig räddningsprocent på 50 säger allt. ”Esme” hade stor del i att hemmalaget tog andra raka segern. När det blev lite onödigt spännande mot slutet, stod LUGI-målvakten rätt placerad de flesta gångerna.

Hemmalaget hade en så pass betryggande ledning som 18-12 när man tillät Skara att krypa närmare. Även vid ställningen 21-16 darrade LUGI-maskinen en aning, men en timeout av Dragan Brljevic i rätt läge fick ordning på skutan igen och egentligen så var segern aldrig hotad.

Emma Nevne kom mer in i spelet efter hand som matchen gick

Skara såg giftiga ut i början av matchen, men när LUGI-försvaret gick ut och stötte tidigare, så fick inte Sara Johansson m fl det utrymme som man hade hoppats på. Melanie Felber fick priset som gästernas bästa spelare. En stark andra halvlek av henne motiverade priset.

50 % i räddningar gav Esmeralda i målet priset hos hemmalaget. Hannah Flodman blev åter målbäst med sina 8 mål. Siktet verkar vara rätt inställt redan från början hos Hannah.

Hannah Flodman presterar i vanlig ordning

Som sagt, många nya spelare i LUGI. Idag märkte publiken nog mest av Emma Navne, som fick upp ett bra tempo i anfallsspelet hos de vinröda. Clara Lerby visade också stundtals att hon blir en tillgång i LUGI.

Säsongen 2019/2020 ser onekligen spännande ut!

Nästa match för LUGI spelas den 7/10 borta mot nykomlingen GT Söder.