Vinst i genrepet för LUGI

Ystads IF-LUGI 25-28 (15-13)

LUGI genrepade inför den stundande seriestarten i den Skånska idyllen Skurup, närmare bestämt i Skurup Sparbank Arena.

Då premiären ligger ganska nära valde tränare Axnér att ta ut några extra spelare och gå med tre kedjor som fick vars 20 minuter i matchen och man får väl säga att alla dessa tre kedjor var ytterst välkomponerade.

LUGI tog direkt tag i taktpinnen och förde den första halvleken i en dryg kvart innan man via 3 snabba tekniska fel gav bort sin ledning och sen lät YIF få gå till halvtidsvila. Dock såg spelet ganska stabilt ut och frånsett dessa tre tekniska fel var det ett par utvisningar som YIF utnyttjade som gjorde att YIF gick till ledning i halvlek.

LUGI fick även i andra en bra start och nu höll man bättre stången än i första halvlek. Ju längre halvleken gick desto större blev ledningen. LUGI visade upp ett varierat anfallsspel och stod väldigt stabilt bakåt.

LUGI vinner med 28-25 och gör en bra match där alla spelare bidrar och visar hur jämn truppen är och hur stor konkurrensen om platserna faktiskt är. Med seriepremiären endast några dagar borta har tränare Axnér verkligen angenäma problem!