Vilken start för
det ”nya” LUGI!

LUGI startade säsongen på bästa sätt när man tog en stabil seger borta mot Önnered.

Första halvlek var ganska jämn. Önnered satsade på ett 7-6 spel som LUGI stundtals hade lite svårt att få grepp om men samtidigt fick man flera lätta mål i öppen bur när man väl fick grepp om det.

LUGI hade läge att rycka till en fyramålsledning vid några tillfällen, men istället var det hemmalaget som krigade sig ikapp och höll siffrorna jämna.

Simon Sejr hade flertalet räddningar i målet, Kalle Wallinius bidrog med sitt tunga skytte, Isak Persson och Viktor Hallén var grymma från båda kanterna, Fredrik Olsson tog ett stort ansvar och Casper Käll styrde sina trupper med god överblick.

Och så tryckte de vinröda på det mesta och producerade kontringsmål på kontringsmål.

I slutet av halvleken kom även Viktor Hedberg in i målet och gjorde som vanligt några spektakulära ingripande. Bakåt fick Paradis och Sjöbrink ordning på det mer eller mindre konstanta undertalsspelet och i andra halvlek bara växte de vinröda trupperna.

Man gick snabbt fram till fem-sex målsledning och fortsatte spela sin snabba kontringshandboll och ett tag såg det ut som om segern skulle kunna bli ännu större. Dock hämtade Önnered sig lite mot slutet men LUGI redde ut stormen och vann en stabil seger med 30-34.

Nya tränaren Marc Uhd fick därmed en flygande start på sin tränargärning i LUGI! Och LUGI var verkligen Marc Uhd -ledda i denna match. Marc utnyttjade hela sin trupp och släppte in spelare på spelare trots bra prestationer av de som var på banan. Detta är något Marc verkligen är duktig på, han får alla att ta ansvar och det var säkert extra skönt att lyckas med sitt sätt att spela och leda LUGI redan i debuten.

Nästa match för LUGI är på måndag den 21 september kl 19.00 hemma mot Redbergslid. Du ser den på CMORE.

Önnered-LUGI 30-34 (11-15) 

Målskyttar; Karl Wallinius 9, Isak Persson 9, Viktor Hallén 6, Carl Möllerström 3, Niclas Paradis 2, Markus Sjöbrink 2, Casper Käll 2, Theo Übelacker 1.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.