Viktor stängde igen vid klar seger mot Hallby

LUGI visade framfötterna i dagens match mot Hallby. Hallby hängde med länge men i andra halvlek så bytte LUGI målvakt. Anton Hagvall hade absolut inte varit dålig men LUGI satte in talangen Viktor Hedberg. Viktor började med en fantastisk dubbelräddning varav den ena med huvudet. Han fortsatte med storspel matchen ut och blev tillsammans med Carl Möllerström LUGI:s matchvinnare. 35-26 blev slutresultatet.

LUGI fick ett litet övertag i början av matchen. När Lucas Pellas gjorde sitt 100:e mål denna säsong så var LUGI i en tremålsledning med 7-4. Avståndet i målprotokollet var i stort sett oförändrat halvleken ut då ställningen var 15-12 till LUGI. Målskyttet i LUGI växlade mellan många olika spelare. Förutom Lucas Pellas så avlossade Karl Wallinius några skott, Sjöbrink, Paradis och Jonsson var andra målskyttar i LUGI. Hallby hängde bra med och f d LUGI-spelaren Adam Tumba var målfarlig hela tiden tillsammans med Olle Ek.

Andra halvlek började som första. LUGI gjorde spelmål men Hallby var väldigt snabba att göra mål i andrafasen i sina anfall. Och LUGI hade inget riktigt recept hur man skulle stoppa Hallby. Men när Viktor kom in i målet så var det som hela laget skärpte till sig samtidigt som Viktor fick en flygande start som väckte publiken i Arenan. Hallby var så nära som två mål innan islossningen kom igång.

LUGI gick från 19-17 och ökade på försprånget samtidigt som Hallby chansade lite för att försöka nå ikapp. Men LUGI hade mest fördel av detta. Försprånget växte och Carl Möllerström hittade bollar lite varstans som han satte i mål. Till slut blev det 35-26. En målrik match med en publik som vaknade till liv i andra halvan av andra halvlek.

– Visst vann vi menade Tomas Axnér. Men siffrorna präglade inte matchen förr Hallby var närmare spelmässigt än siffrorna. Vi hade problem vid deras avkast i först- och andrafasen. I uppställt spel klarade vi det bra. Nu ska vi möta dem i nästa match igen och då blir det en helt annorlunda match. På hemmaplan är Hallby ett strå vassare än idag. Då måste vi vara bättre än idag säger Tomas Axnér.

Till bästa lirare i Hallby utsågs Olle Ek som gjorde 4 mål. Adam Tumba satte dit 6 mål och var också mycket duktig.

I LUGI fick Viktor Hedberg pris som matchens lirare efter ett fantastiskt inhopp. Även Carl Möllerström (7 mål) ska ha beröm för sin insats liksom kapten Marcus Sjöbrink och Theo Übelacker. Och sedan är det lätt att glömma att berömma vår EM-spelare Lucas Pellas. Precis som det tas för givet att han ska producera mål. Idag blev det 5.