Viktor Hallén inför Varberg

 

Han värvades från IFK Kristianstad inför säsongen och har levererat direkt. Viktor Hallén berättar om första tiden i klubben och vad han förväntar sig för match mot Varberg. 

– Vår nyckel kommer bli att få ihop försvarsspelet, säger 26-åringen.

LUGI har tre spelare med i skytteligatoppen efter sju matcher – Isak Persson, Karl Wallinius och nyförvärvet Viktor Hallén. Vänstersexan kom från IFK Kristianstad inför säsongen som ersättare till Lucas Pellas. 

– Det har känts okej hittills tycker jag. Jag har väl blandat lite och behöver hitta en bättre jämnhet i mitt spel. Det finns några saker att slipa på. 

Hallén har blivit förstaval på sin kant i LUGI och gjort 42 mål hittills. Med den siffran är han redan bara två mål ifrån att komma upp i förra säsongens totala målskörd. 

– Det är klart att det är skönt att få spela mycket och göra en del mål. Men man vet också att man vill mer hela tiden. Just speltiden har varit betydelsefull, att få möjligheten att visa upp det man kan. 

Under karriären har Viktor Hallén tagit flera SM-guld. Med tre titlar i Drott och Kristianstad är han LUGI:s mest meriterade spelare. 

– Det betyder mycket. Det är lärorikt att gå hela vägen till final och se vad som krävs. Har man varit med om flera SM-guld är det också lättare att hitta mönster om vad som ska funka i laget. 

I den senaste matchen blev det dock förlust mot Halléns gamla klubb när LUGI föll stort på bortaplan mot Kristianstad med 24–38. 

– Vi fick inte alls till det och höll oss inte till det vi snackat om. Vi brast överallt, så det var därför det blev så stora siffror. Att ha 18 tekniska fel funkar inte mot något lag, än mindre mot Kristianstad på bortaplan. 

Hur ser du annars på LUGI:s inledning av säsongen?

– Jag tycker att inledningen varit okej. Vi har haft lite svårt att komma upp i nivå ibland, det har funnits matcher som jag tycker att vi borde ha vunnit som vi inte har lyckats vinna. Men det har inte varit någon dålig start och det finns mersmak. Vi är med och lurar lite. Får vi in en bra form har vi slagläge uppåt i tabellen. 

Viktor Hallén jagar nya fullträffar när LUGI ställs mot ett formstarkt Varberg hemma i Sparbanken Skåne Arena. Varberg kommer från tre raka segrar och är två poäng bakom LUGI. 

– Det kommer att bli en tuff match. Varberg har spelat upp sig på slutet och är nog fyllda med självförtroende. Vår nyckel kommer bli att få ihop försvarsspelet igen och släppa in färre mål. 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.