Viktor Hallén blir vinröd!

LUGI Herr fortsätter sitt lagbygge inför kommande säsong och har med värvningen av meriterade Viktor Hallén stärkt upp vänsterkanten med rutin, försvarsstyrka och snabbhet.

Viktor Hallén är född 1994 på Kungsholmen i Stockholm och började spela handboll i Sannadals SK. Via Tyresö landade han på idrottsgymnasiet i Halmstad där han 2012 började spela för HK Drott och påbörjade en väldigt lyckad sejour i den klassiska Halmstadsklubben. När han lämnade klubben för IFK Kristianstad 2016 hade han vunnit ett SM-guld och blivit vald till Handbollsligans bästa vänstersexa tre säsonger i rad.

Med spel i Champions League, ett par seriesegrar och ytterligare två SM-guld i bagaget kommer Viktor nu till Lund och LUGI.

”Viktor är en väldigt allround kantspelare som inte bara är en stabil målgörare utan skapar många lägen till sina medspelare och levererar många assists. Det som också gör Viktor till en viktig del i det vinröda lagbygget är att han under sin karriär visat prov på att han är en försvarsspelare av rang.
Viktor har vunnit SM-Guld i alla sina klubbar på elitnivå, så även på det planet hoppas vi att Viktor kan bidra i omklädningsrummet med sin rutin och addera ännu en vinnarskalle.”, säger LUGIs sportchef Kenneth Andersson.

”Det ska bli väldigt roligt att påbörja ett nytt kapitel i min handbollskarriär, nu som en av de äldre, eller till och med äldst i laget. Jag ser fram emot att både kunna bidra med mina erfarenheter från både Drott och Kristianstad och samtidigt utvecklas mycket själv. Jag känner ju till LUGI sedan innan och har hört väldigt gott om nya tränaren Marc Uhd så jag ser fram emot att kunna utvecklas under hans ledning. Men först och främst ser jag fram emot att få börja spela handboll igen” säger Viktor Hallén.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och Viktor ansluter till truppen i juli i samband med att försäsongen startar.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.