Victor Hedberg inför cupfinalen

Efter det svenska EM-guldet är det dags för final i ATG Svenska cupen där LUGI tar emot Sävehof. Vi tog ett snack med Victor Hedberg inför det första mötet i Sparbanken Skåne Arena.

Det har bara gått några dagar sedan Sverige tog sitt femte EM-guld när man besegrade Spanien i finalen med 27–26. Bland guldhjältarna fanns både nuvarande och gamla LUGI-representanter i form av Isak Persson, Karl Wallinius och Lucas Pellas.

– Det är svinkul att Sverige vann guld. Det var rätt länge sedan det hände senast och bra för svensk handboll, säger LUGI:s målvakt Victor Hedberg som bland annat fick se Andreas Palicka göra matchavgörande insatser mellan stolparna.

– Det var självklart jättekul att se. Man blir inspirerad av det.

Efter bragden i Budapest är det nu dags för LUGI att kliva in i vårsäsongen och man börjar med att spela en historisk final mot Sävehof i ATG Svenska cupen där första ronden avgörs hemma i Sparbanken Skåne Arena.

– Det ska bli kul. Sävehof är ett tufft lag som vi haft svårt emot, speciellt under den senaste tiden. Det blir lite speciellt att spela final och att vi är de två första lagen att nå dit i den nya vändan av Svenska cupen.

Innan uppehållet stod LUGI för en rejäl uppryckning efter den knackiga starten där man förlorade de sex första matcherna. Nu ligger vinrött på åttondeplats som innebär slutspel.

– Vi har börjat spela mycket bättre och alla som varit skadade börjar komma tillbaka. I de första matcherna hade vi olika uppställningar inför varje match, så det blev inget direkt samspel. I takt med att folk kommit tillbaka har vi fått spelet på plats.

Victor Hedberg är en av spelarna som tagit mycket ansvar hittills. I skadade Anders Lynge Hansens frånvaro har 21-åringen fått stort förtroende och stått för insatser som bidragit till viktiga poäng.

– Jag tycker att det känns bra för egen del. Jag har kommit in bra och spelat mycket. Det är jättekul och jag har behövt ta det ansvaret nu när Anders varit skadad. Jag trivs med förtroendet och känner att jag utvecklats av det.

Nu väntar alltså Sävehof i finalen av ATG Svenska cupen. Partillelaget leder Handbollsligan och lagen möttes i den senaste omgången där Sävehof vann med 33–29.

– De är ett bollskickligt lag som rullar bollen och inte gör så mycket misstag. Sedan har de ett bra försvarsspel också. Nycklarna för oss blir som vanligt vårt försvarsspel. Vi måste också se till att inte tappa för många mål när vi hamnar i en dålig period. Där kan det gå snabbt och så har det varit i de senaste matcherna mot Sävehof där vi tappat flera mål på bara någon minut.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.