”Vi vinner!”

På torsdag är det match mellan LUGI och Eskilstuna Guif. Tränarna i de båda lagen är gamla parhästar som spelat ihop i 11 säsonger. Först en säsong i Bosnien-Herzegovina, 8 säsonger i H43 och sist 2 i LUGI. Nu möts de som ledare i vars ett Handbollsligalag. LUGI har pratat med Nemanja Milosevic och Zoran Roganovic inför matchen.

LUGI har startat säsongen med två förluster medan Guif vunnit sin första match mot Aranäs men förlorade mot Hallby i senaste matchen.

På frågan om det är mer jobbigt att möta en vän som ledare i motståndarlaget svarar de så här:

Nemanja tycker inte det är ett problem och jobbigt. Man tänker på sitt lag så under matchen så det är inga sådana tankar.

Zoran tycker inte det är ett problem heller. Det var jobbigare att mötas på planen när vi spelade i olika lag. Men annars är det en vanlig match som man brinner för.

På tankar inför matchen menar Nemanja på att det är fokus på att laget ska lyfta sig. Vi fokuserar på oss själva för att få mindre svackor och visa mer hunger. Men sedan vet vi också att Zoran har många ”spelsystem” och att ha kan skifta snabbt och ofta. Det måste vi vara vakna på.

Zoran säger att vi har inte kommit till torsdagens match ännu utan analyserar fortfarande vår förlustmatch mot Hallby. Zoran menar att båda lagen är unga och orutinerade. Guif har tyvärr också tappat f d LUGI-spelaren Johan Palm som råkat ut för korsbandsskada.

Det ska också tilläggas att Zoran har båda sina söner i laget numera. Marco är målvakt medan Nikola är en stor talang på V9. Båda har representerat Sverige i ungdomslandslag.

På frågan om vem som vinner säger Nemanja lite ödmjukt att han hoppas att LUGI vinner medan Zoran Roganovic mera säkert säger att Guif vinner.

Den som kommer till Arenan på torsdag kl 19:00 får se vem som har rätt vinnare, Nemanja eller Zoran.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.