”Vi vill ha och behöver allt stöd från publiken”

Även om damhandboll och herrhandboll skiljer sig en del så var rubriken ett enigt önskemål från båda lagen inför dubbelmatchen på onsdag. LUGI Dam börjar kl 18:00 mot tabelltrean Skövde och kl 20:00 så är det herrarnas tur att möta tabellfemman Alingsås i Handbollsligan.

I SHE är det ett lag som åker ur och ett lag som kvalspelar om att stanna kvar i högsta ligan.

”Vi måste vinna minst en av våra återstående matcher för att slippa kvalspel ” säger ansvarig tränare Kenneth Andersson.

”Vi har varit nära många gånger. Men en orsak att vi tappar mot slutet kan vara att vi har en sådan tunn trupp eller många skador” fortsätter Kenneth

Både Amanda Iséni och Cornelia Dahlström är på skadelistan. När det är så tätt mellan matcherna som nu vet man inte förrän matchdagen om Bella Gulldén kan spela. Men man visade att man har kapacitet i laget i senaste matchen där man pressade Önnered.

”Kan vi bara spela bra i 60 minuter så är inget omöjligt” avslutar Kenneth.

Christoffer Geissler vid träning på tisdagen (Foto Lars-Erik Nilsson)

Det är ännu mer pressat för herrlaget som ligger sist. Sist när serien är slut betyder att man åker ner en division. Två lag kvalspelar mot 2:an och 3:an i Allsvenskan.

”Hur pressat läget än är så kan vi inte uppfinna hjulet igen utan vi måste träna och tro på de saker vi har inövat” säger assisterande tränare Christoffer Geissler.

”Vi har förlorat mot två lag som nästan är i samma situation som vi, OV Helsingborg och Önnered. Visst är lagen som ligger högra upp i serien bättre men ibland kan det vara lättare att möta dessa lagen” fortsätter Christoffer.

På frågan hur man kunde tappa en tremålsledning senast svarar Christoffer:

”Vi var inte nöjda med de sista 15 minuterna senast. Men det är inte lätt. Det är inte handbollsmässigt det brister utan det är nästan bara psykologiskt, man ser att man kan vinna, blir försiktigare och till slut har man tappat matchen.”

Christoffer avslutar med att han hoppas det blir om möjligt ännu mer publik än senast som kan heja fram laget.

Av Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.