”Vi får inte mata hajarna”

En stor utmaning väntar hemma mot Sveriges formstarkaste lag. Kenneth Andersson berättar vad LUGI jobbat med under den senaste veckan och vad laget måste lyckas med för att hota Skuru.

LUGI har haft en lugn start på nya året och har bara spelat två matcher hittills. Först blev det seger hemma mot Skövde, men senast blev det förlust på bortaplan mot BK Heid med 33–28.

– Det var ingen bra match. Vi gjorde det okej framåt, men det var nog vår sämsta försvarsinsats på länge. Nu hoppas jag att vi kan hitta tillbaka det vi gjort bra förut. Vi har inte släppt in så mycket mål tidigare, men nu blev det helt plötsligt 33 mål i baken senast. Vi har tittat lite på det och tränat på det vi inte gjorde så bra. Att möta Skuru nu, som är Sveriges formstarkaste lag, blir en rejäl utmaning, säger Kenneth Andersson.

Nu har LUGI laddat om efter förlusten och kunnat träna på i drygt en vecka inför hemmamötet med Skuru.

– Vi har jobbat med detaljer både framåt och bakåt. Skuru har ett offensivt försvarsspel som vi behöver ha lite lösningar på för att göra mål. Det är inte jättevanligt att möta den typen av försvar, så det har vi lagt lite tid på, säger Kenneth och fortsätter.

– Sedan har vi försökt rätta till det som vi inte gjorde så bra senast och hitta tillbaka till de strategierna vi haft. Fysträningen har vi också startat igång på ett bättre sätt. Vi har haft några röriga veckor, men nu har vi startat igång den biten på alla cylindrar. Energin har börjat komma tillbaka och det känns bra.

Skuru är just nu Sveriges formstarkaste lag med tolv raka ligasegrar. Kenneth Andersson hoppas att LUGI kan hantera Skurus offensiva försvarsspel.

– De har ett offensivt försvar med omställningar som de grundar sitt spel på. De är verkligen Sveriges bästa lag på det och straffar motståndarna. Då blir det superviktigt för oss att inte mata hajarna. Vi måste hålla oss till det vi ska göra och inte ha för många tekniska fel. Det gäller också att inte bli stressade när Skuru kommer in i perioder där de kontrar på oss. Vi ska fokusera på vår prestation över 60 minuter och sikta på seger.

Vad tror du blir avgörande mot Skuru om ni ska vinna?

– Att vi får till försvar- och målvaktsspelet. Och att vi också får till kontringsspelet. De bitarna fallerade vi på senast mot Heid, så det blir extremt viktigt att vi får till det nu. Att vi är disciplinerade och lyckas med de sakerna blir nyckeln mot Skuru.

 

Marcus Heed

 

PS! Vill ni även läsa intervjun av Olivia Löfqvist inför matchen mot Skuru så ladda ner LUGI:s Gameday-app. Där finns den.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.