Välkomna Ebba och Greta!

LUGI välkomnar niometersspelarna Ebba Fossum Schultz och Greta Westerlund till damtruppen. De båda 18-åriga Lundatjejerna tar nu steget från ungdomshandbollen i H43 till seniorhandboll i LUGI. “Ebba är en explosiv tvåhänt genombrottsspelare med det där lilla extra. Hon är orädd och ser luckor som inte alla kan se. Greta är en tuff tvåvägspelare. Hon är en mycket bra försvarspelare som har spelförståelsen för att driva vårt snabba omställningsspel i 2a-fas,” säger damlagets tränare Timo Glave.

“Jag skulle beskriva mig som en snabb, målfarlig och allsidig 9-metersspelare som älskar att vinna.” säger Ebba Fossum Schultz. Både Ebba och Greta lyfter fram JSM och att spela i högstaligan som de stora målen för säsongen.“ Jag kände att jag ville testa en ny, tuffare miljö för att kunna utvecklas som spelare och även försöka ta chansen att spela i högsta ligan.” säger Greta Westerlund.

Damlagets tränare Timo Glave fortsätter. “Det är två unga spelare som ska få sin tid att utvecklas och ta steget att avlasta och utmanar etablerade spelare. Greta ska kunna bidra i försvaret och Ebba kan komma in och göra något oväntat för att förändra en matchbild.”

Sedan ett par veckor är försäsongen igång och just nu befinner sig damlaget på träningsläger i Norge. “Jag har fått ett fint välkomnande, det är positiv stämning i truppen och jag känner ett stort förtroende för Timo och Mads.” säger Ebba som vid sidan av handbollen skall gå tredje året på Kattes naturprogram. “På kort sikt är mitt mål att etablera mig i SHE och vinna JSM. På lång sikt vill jag representera Sverige i OS.” forsätter hon.

Greta berättar att släkten har en stark LUGI-tradition “min morfar var tränare senaste gången Lugi tog SM guld och även min pappa har både varit spelare och tränare, så det är kul att föra traditionen vidare.” För er som vill ha mer av den vinröda historien kan redaktionen varmt rekommendera podden Lunds stolthet och avsnittet med Bertil Andersén. 

LUGI är glada för att vi kan välkomna Ebba och Greta till damlaget och vill önska dem lycka till med både handboll och studier.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.