Välkommen Jesper Johansson!

Föreningen är mycket glad över att kunna presentera nya vänsternian Jesper Johansson från Amo.

Jesper Johansson tillsammans med Nemanja

Jesper är en storväxt och bra skytt som spelar 2:a bakåt men är också användbar som 3:a i försvaret. Jesper är uppvuxen i en riktig handbolsfamilj där båda föräldrarna har vunnit SM-guld och är skolad i Tyresö. Efter det blev det RIG (Riksidrottsgymnasiet) på Katrinelund och RIK. Färden gick vidare via Hammarby tillbaka till Tyresö där Jesper sköt upp sig i toppen av skytteligan på Allsvenskan. Därefter blev de 1, 5 säsong med IFK Ystad i ligan där han bl a mötte LUGI innan Amo köpte loss Jesper. Jesper kommer att genomföra sin praktik på ett av bolagen på VentureLab som apputvecklare, vid sidan om handbollen.

– Det känns grymt bra! Jag fick ett otroligt bra intryck av hela föreningen när jag var nere i Lund, och kände att LUGI var rätt för min utveckling som handbollspelare, och jag ser stor potential i truppen. Jag ser fram emot att ta på mig den vinröda tröjan och vara med på klubbens resa tillbaka till handbollsligan, säger Jesper Johansson.

– Jesper är nästa pusselbit i vårt lagbygge. En spelaretyp som vi letat efter som kan spela i mittförsvar och anfall, en duktig tvåvägsspelare. Jesper har rutin från både Handbollsligan och Allsvenskan, och kan bidra till laget på ett bra sett. Jesper är en seriös kille med bra inställning och drivkraft och jag ser fram emot att jobba med honom, säger tränaren Nemanja Milosevic

– Vi tittar riktigt mycket på personlighet och behöver ha in spelare som tror på vår långsiktiga vision och som gillar att träna. Jesper passar fint in och har lite olika erfarenheter med sig i bagaget som kommer att komma laget till gagn. Vi ser fram emot att följa Jespers utveckling, säger Klubbchef Emme Adébo.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.