Utveckling av verksamheten är vägen framåt – LUGI startar upp Parahandboll

 

Som ett led i vidareutvecklingen av verksamheten startar vi upp Parahandboll som en del av handbollen i LUGI Handboll. Ett samarbete med Parasport Lund gör det möjligt att integrera ytterligare två spelformer med tidigare erfarenheter och hög kompetens.

 

LUGI Handboll startar upp två klasser i gående klass, gul och blå samt en rullstolsklass med start den 3 december, samma dag FN’s generalförsamling 1992 instiftade “Internationella dagen för personer med funktionsnedsättning” i syfte att främja förståelsen av frågor som rör funktionshinder och att mobilisera.

– Vi på Svenska Handbollförbundet är glada över att ännu en handbollsförening breddar sin verksamhet och startar upp Parahandboll, handboll för personer med funktionsnedsättning. Det är viktigt att anrika och namnkunniga klubbar som LUGI involverar sig i dessa frågorna. Det är viktigt att alla som vill spela handboll ska få en chans att delta utifrån sina förutsättningar och bli en av alla i handbollsfamiljen. Tillsammans med Parasport Lund kommer det att bli en spännande resa att följa i Lund, säger Peter Svensson, projektledare Parahandboll Svenska Handbollförbundet.

Dialogen mellan Parasport Lund och LUGI handboll inleddes redan för 1,5 år sedan, men då med syftet att genomföra EM och VM i Wheelchair under Lundaspelen. En planering som tog en annan riktning när de bägge föreningarna fattade tycke för varandra och såg utvecklingsmöjligheter med hjälp av varandra kring Parahandbollen generellt.

– Inom Parasport Lund har vi har haft Parahandboll i närmare 20 år och ser med glädje att så många föreningar på senare år har startat upp Parahandboll. I takt med att antalet spelare ökat har vi sett behovet av flera klasser eftersom bredden på funktionsvariationer är stor. Alla ska vara med är en ledstjärna i all vår verksamhet. I samarbetet med LUGI får vi en gemensam integrering där vår kunskap och erfarenhet förenas med LUGIs bredd i verksamheten och genomslagskraft som anrik och välkänd handbollsklubb. Samarbetet, där LUGI och Parasport Lund ingår som individuella föreningar, innebär också att våra medlemmar kan känna sig trygga i den förening man är van vid. Man får dessutom även i fortsättningen tillgång till och kan delta i alla de sporter och aktiviteter vi har inom Parasport Lund, säger Carl Ankell, ordförande Parasport Lund

LUGI HF är en förening för hela familjen som förenar elit och bredd. En mötesplats som med handbollen skapar gemenskap, glädje och engagemang för alla, lyder föreningsidén för LUGI Handboll.

– Att vi nu tar nästa steg för att vidare utveckla vår grundidé känns oerhört inspirerande och kul. Och att vi gör det nu i dessa tider när vi möter en hel del utmaningar i övrigt känns det extra roligt att kunna lyfta positiva nyheter. Att tillsammans med Parasport Lund och deras erfarenhet kunna driva och utveckla Parahandbollen i Sverige känns väldigt viktigt. Och som ytterligare möjligheter genom LUGI kopplat till Lundaspelen med en redan bra dialog med förbundet kanske vi t.o.m. får se både SM, EM och VM i Parahandboll i framtiden genomföras i Lund, vem vet? säger Patrik Bengtsson, klubbchef LUGI Handboll.

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.