Uddamålsförlust mot tabelltvåan!

I lördags var det så dags för Farmen att spela ännu en hemmamatch mot ett lag i den övre halvan av tabellen i Div 1 Södra. Denna gång var det tabelltvåan Anderstorp som stod för motståndet i Arenan. Senaste mötet slutade med förlust för Farmen med siffrorna 35-23. Denna gång ville Farmen annorlunda och hade grepp om matchen ända till slutminuterna då Anderstorp avgjorde.

Farmen inledde starkt med ett bra försvars- och ett vasst anfallsspel. Efter 12 minuter ledde man med 10-5. Farmen fortsatte på samma bana med fina 9-metersskott, vackra inspel till linjen, fina kantavslut och bra målvaktsspel vilket ledde till en tydlig ledning med 18-14 i halvlek.

Under de första 10 minuterna i andra halvlek bestämde sig Anderstorp för att öka tempot och aggressiviteten. Det ledde till att man kom ikapp Farmen med ställningen 20-20. Efter det följdes lagen åt och ömsom var det lika, ömsom var ett av lagen ett mål upp. En olycklig utvisning för Farmen i sista minuterna samt en strategisk Time-out i slutminuten för Anderstorp avgjorde till deras fördel och de gick hem med vinsten 29-30.

Stort plus till Farmen för deras aggressiva och fina försvarsspel i bägge halvlekarna. Och så klart för att man som utvecklingslag höll tabelltvåan kort största delen av matchen.

På lördag den 18/1 spelar Farmen borta i Borgebyhallen mot HK Ankaret kl 14.00. Tipset är att komma i tid då hallen brukar fyllas snabbt. Speciellt nu när det är lokalderby.

Nästa hemmamatch spelas mot IF Kristianstad den 9 februari kl 16.30 i Idrottshallen.

Farmen – Anderstorp SK    29-30   (18-14)