Uddamålsförlust mot Önnered

LUGI hade på nytt en tung kväll på hemmaplan i Sparbanken Skåne Arena. Denna gång gled två poäng ur händerna efter att Önnereds HK avgjort med bara sekunder kvar att spela. Förlusten är LUGI:s fjärde raka i Handbollsligan.

– Vi saknade riktigt goa perioder i matchen, säger huvudtränare Marc Uhd.

Efter en jämn och spännande första halvlek var det LUGI som ledde i paus med 16–15. Isak Persson var som vanligt på hugget, medan Assar Kammenhed gjorde sina första mål för säsongen.

– Vi spelade riktigt fin anfallshandboll och kunde haft en större ledning in i andra halvlek, menade Marc Uhd.

Men i andra halvlek fick de vinröda en blytung start. Önnered inledde med att göra tre raka mål vilket satte LUGI i en tuff sits. Uhd svarade med en time-out för att försöka ingjuta mod hos hemmaspelarna som precis hade sett sitt övertag gå över till motståndarna.

– Jag sade till killarna att vi inte behöver göra det svårare för oss själva. Det var lite tekniska fel och dåliga avslut, fortsatte Uhd.

Säkerligen jobbade sig också LUGI ikapp. Genom härlig attityd och kyla, från inte minst straffskytten Simon Axelsson, var lagen lika på 30 med drygt tre minuter kvar.

Men för de vinröda skulle matchen få ett olyckligt slut. Trots att LUGI hade flera anfallsförsök på sig blev det inte mer än 30 mål i protokollet denna torsdagskväll. Önnered å andra sidan hittade en lucka och smällde dit sitt sista mål med bara sekunder kvar.

Avgörandet kom genom gästernas Erik Rudvall som skickade in 31–30 till Önnered. Detta bara några ögonblick efter att Simon Axelsson bränt ett straffkast mot Gustav Skagerling. Just straffkastet fick LUGI efter en tilltrasslad situation där Önnereds Pelle Segertoft förhindrade en klar målchans. I stället för övertalsspel i uppställt anfall fick LUGI ett straffkast direkt.

– Det kan man ju fundera över om det är klokt. Jag hade hellre sett att vi behöll bollen och spelade ett uppställt anfall. Vår straffmiss blev avgörande, sade en besviken Uhd efter matchen.

Kvällens tunga slut gör att LUGI inkasserar sin fjärde raka förlust i Handbollsligan. Lagets tillvaro längst ner i tabellen fortsätter därmed. Men chans för revansch kommer nästa vecka då man gästar HK Aranäs i Kungsbacka. Tills dess hoppas vi att ett antal vinröda spelare återvänder från sina skade- och sjukdomsstugor.

– Det är små marginaler idag såklart. Vi hade det i egna händer i slutet. Framåt gjorde vi det helt okej och följde matchplanen. Men vårt försvarsspel kommer först igång efter det röda kortet på Jonas Elverhøy (49:e minuten). Så lång tid får det inte ta. Vi måste vara med från start, menade Isak Persson som gjorde fem mål i matchen.

Detta är fjärde raka förlusten för er. Hur svårt är det att smälta?

– Ja, det klart att vi alla är frustrerade. Det var inte såhär vi ville starta säsongen. Men vi får sura ikväll och sen gäller det att ladda om fram till Aranäs på tisdag. För det blir den viktigaste matchen hittills på säsongen. Det är nästan ett måste att vi tar två poäng mot Aranäs, avslutade Persson.

LUGI HF – Önnereds HK 30–31 (16–15)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 5, Simon Axelsson 5, Assar Kammenhed 5, Axel Andersson 4, Fredrik Olsson 4, Casper Käll 3, Steven Plucnar Jacobsen 2, Oliver Olsson, Adrian Hesslekrans.

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. ÖHK: 4×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.