Uddamålsförlust mot IF Kristianstad

I söndags var det dags för det andra mötet mot IF Kristianstad för denna säsong. Denna gång var motståndarlaget rejält kompletterat med flertalet A-lagsspelare vilket gjorde matchen mer utmanande än senast när man möttes i Kristianstad. Våra unga herrar i Farmen hade så när kunnat knipa en poäng men IF Kristianstad avgjorde på straff i slutminuterna och vann med 32-33.

Inledningen på matchen var bitvis en slarvig historia från bägge lagen. IF Kristianstad tog dock kommandot och hade en ledning med fyra bollar efter kvarten spelad. Det märktes tydligt att detta var en match man ville vinna då tabelläget inte var det bästa för motståndarna. Den sista kvarten i första halvlek reducerade Farmen och man gick till halvtidsvila med ställningen 14-17.

I andra halvlek hade bägge lagen fått upp farten rejält och det bjöds på många fina mål och räddningar på bägge planhalvor. När det var en kvart kvar av matchen – och IF Kristianstad förmodligen mentalt redan inkasserat sina poäng – satte Farmen fart och drev spelet på ett fantastiskt sätt. Underläget med 23-28 vändes till ett likaläge med 32-32 med två minuter kvar att spela. IF Kristianstad fick en straff man gjorde mål på, bägge lagen tog time-outer, och ledningen höll i sig för motståndarlaget som vann med 32-33.

Publiken bjöds på en hel del fina kombinationer och avslut från Farmens sida . En härlig söndagsunderhållning helt enkelt.

Nästa match spelas bort mot Ystad IF HF på söndag kl 15.00 och nästa hemmamatch är söndagen den 23 februari kl 16.30 då man möter HP Alingsås i Idrottshallen.

Farmen – IF Kristianstad  32-33   (14-17)