Uddamålsförlust mot Hallby

Matcherna mot Hallby är alltid täta. Hallby leds av gamla LUGI-ikonerna Anders Hallberg tillsammans med Niklas ”Gummi” Gudmundsson. LUGI kämpade bra men förlorade med uddamålet 31-30.

I första halvlek följdes lagen åt till det återstod några minuter då Hallby kom upp i en tvåmålsledning. Victor Hedberg började bra i LUGI-målet med 3 fina räddningar. I anfallet var det Assar Kammenhed som hade en mycket bra dag med 7 mål i den första halvan av matchen. Bredden på anfallsspelet saknades dock hos LUGI. Det var endast de tre 9-metersspelarna som stod för LUGI-s mål. M6-orna hade några chanser men missade tyvärr. Ställningen var 17-15 när man gick till vila.

I andra halvlek såg det ut som Hallby skulle gå mot en klar seger och var uppe i en 5-målsledning vid något tillfälle. Men i slutet kom LUGI närmare i målprotokollet och de sista minuterna blev spännande. Det var samma trio som stod för LUGI-s mål, Assar Kammanhed, Axel Månsson, André Tuzov. Utöver dessa var det endast Adam Wennerholm som stod för 2 mål. I övrigt hade inte LUGI-s 6-metersspelare någon lyckad dag. I Hallbys mål motade Marcus Holmén deras avslut och var väldigt duktig. LUGI satte 31-30 i slutet av matchen men nådde inte ända fram.

I LUGI blev Axel Månsson utsedd till bästa spelare med sina 10 mål men Kammenhed var också förtjänt av en blomma med sina 11 mål. André Tuzov kom ”bara” upp i 7 mål. I Hallby fick Marcus Holmén utmärkelsen som bästa spelare.

Målskyttar LUGI: Assar Kammenhed 11 mål, Axel Månsson 10, André Tuzov 7, Adam Wennerholm 2

Hallby hade 3 utvisningar medan LUGI hade 2.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Publik: 1570

På söndag är det en viktig match för LUGIU mot Aranäs. Då hoppas vi på ett brett LUGI-stöd på läktarna. Kl 16.00 börjar matchen. Välkomna!