Uddamålsförlust för LUGI

LUGI fick tyvärr gå poänglösa från kvällens match mot Kungälv. Gästerna vann till slut med 31-30 efter en spännande avslutning.

Hemmalaget fick en bra start med ledning 6-3 efter drygt sju minuter. Men hastigt och mindre lustigt, så var Kungälv ifatt till 7-7 efter 12 minuter. Och även fortsättningsvis var det gästerna som  höll i taktpinnen. LUGI körde ofta fast i sina anfall, mycket på grund av bortalagets tighta försvar.

Gästerna höll också ett högt tempo framåt och gick välförtjänt till pausledning med 16-13.

Alma Jöhnsson i Kungälv blev bästa målskytt i första halvlek med sina fem mål. I hemmalaget gjorde lagkapten Emma Navne tre mål, vilket var flest i LUGI. Emma tog över rollen som lagkapten när Olivia Löfqvist saknades.

Navne utgick tidigt i andra halvlek efter att hon trampat snett och hon fick beskåda resten av matchen från sidan med högerfoten i bandage.

Efter halva andra halvlek var hemmalaget ifatt, men då kom nästa ryck från gästerna. Mia Lagumdzija var den som drog igång Kungälv igen. Och bortalaget gjorde det fortsatt bra, medan de vinröda fick kämpa i underläge mest hela tiden. LUGI kämpade sig ändå ikapp och var ifatt till 29-29 när det återstod två minuter. Tyvärr, för LUGI’s del, satte gästerna två raka mål efter det och trots att Clara Lerby replikerade omgående, så fick hemmalaget aldrig chansen att kvittera igen. Istället fick Kungälv jubla och packa med sig två poäng hem i bagaget. Laget tog därmed sin andra raka seger i SHE och ligger därmed i topp av tabellen. Och man genomförde också matchen på ett riktigt bra sätt. Snabba, explosiva spelare som ryckte sönder LUGI-försvaret gång på gång.

LUGI, då? Jo, stundtals såg det bra ut. Man kom också till bra lägen, men saknade ibland den lilla extra turen som behövs för att vinna jämna matcher som denna.

Ofelia Hallberg gjorde en strong insats i kvällens match (arkivbild)

Men visst fanns det ljusglimtar… I avsaknad av Olivia Löfqvist, så fick Ofelia Hallberg spela nästan nonstop på mittsex. Och hon gjorde det föredömligt och fick också priset som hemmalagets bästa spelare. Sju mål stänkte Ofelia in också, lika många som Clara Lerby. Extra plus också till Mariann Gabrielsen på högerkanten och Hanna Popaja i målet.

Även i Kungälv fick linjespelaren juryns pris. Alma Jöhnsson blev matchens bästa målskytt med sina åtta mål.

Nästa match för LUGI i SHE spelas den 16/10 borta mot Skuru.