Uddamålsförlust för LUGI mot Skara

LUGI hade chansen att ta ett rejält grepp om fjärdeplatsen i SHE i matchen mot Skara. Men det var hemmalaget som drog det längsta strået och vann till slut med 31-30. Nu slåss LUGI, Skara och VästeråsIrsta om hemmafavören i kvartsfinalerna.  

Hemmalaget Skara HF fick bäst utdelning i inledningen av matchen. Man höll ledningen nästan hela tiden, medan LUGI inte riktigt fick träff bakåt. Efter Kenneth Anderssons andra timeout, vid ställningen 11-15, såg det bättre ut sett med LUGI-ögon. 4 raka mål fram till 15-15 blev resultatet efter den timeouten. Skara fick dock sista ordet och gick till pausvila i ledning med 16-15. Hanna Flodman var målbäst i LUGI efter första 30 med sina 5 mål.

I andra halvlek blev det en scenförändring till att det mest var gästande LUGI som var i förarsätet. Men det var fortfarande en jämn och oviss tillställning som kunde vägt över åt vilket håll som helst. LUGI hade ledningen med 30-29 i slutet, men hemmalaget fick sista ordet och gjorde matchens två sista mål. Lundensarna hade dock också chansen att både kunna vinna matchen eller att åtminstone få med sig en pinne hem till Lund. En straffmiss och ett sista anfall som inte resulterade i något förstörde kvällen för LUGI, som ändå har avgörandet i egna händer om den så åtråvärda fjärde platsen i tabellen. Vinst mot VästeråsIrsta i sista omgången säkrar detta.

Hemmalaget hade flera matchvinnare. Line Hindhede, Melanie Felber och Mikaela Johansson är några som kan ta åt sig äran för kvällens vinst.

Emma Navne i LUGI

LUGI, då? Jo, det fanns ljuspunkter trots förlusten. Hanna Flodman fick fart på skyttet. Emma Navne hade en bra kväll som playmaker och stod även för 6 egna mål. Julia Olsson visade också god form trots att hon fick utgå en stund och lappas ihop efter en kollision med en Skara-spelare. 

Nu återstår alltså en omgång av SHE. Fredagen den 13/3 kommer som sagt VästeråsIrsta på besök i Arenan. Sen vankas det slutspel!

Matchfakta

Skara HF-LUGI HF 31-30 (16-15)

Målskyttar: 

Skara: Mikaela Johansson 8, Line Hindhede 7, Melanie Felber 7, Carolina Järlstam 4, Sara Johansson 3, Sofia Berndtsson, Ida Holm

LUGI: Hanna Flodman 7, Emma Navne 6, Julia Olsson 5, Albana Arifi 4, Olivia Löfqvist 4, Tyra Axnér 2, Clara Lerby 2

Utvisningar: Skara 2×1 min LUGI 1×2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 697

Skrivet av Roger Kristiansson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.