Uddamålsförlust för LUGI

Dagens möte var en viktig match i bottenstriden. Aranäs med 7 poäng ska möta jumbon LUGI som står på 3 poäng. Och det märktes också på planen och bland ledarna att det var viktigt med många taktiska inslag. Men tyvärr så stod bortalaget emot ett LUGI med ett starkt publikstöd och vann med 26-27 efter 16-14 i halvlek.

Bella Gulldén kämpade på men det räckte inte

LUGI började bra men har fortfarande problem med de tekniska felen, 8 i första halvlek. LUGI hade tränat på det utgrupperade Aranäs-försvaret och klarade det hyfsat bra. Bakåt spelade absolut Victoria Solli Berg stundtals mycket bra och fick bl a en straffräddning på sitt visitkort. Framåt var det bra rörlighet i anfallet mot utgrupperingen. Bella Gulldén hade en viktig roll att sätta sina medspelare i läge och målade själv också 2 ggr. Framgångsrikaste målskytt i LUGI var som vanligt Cornelia Dahlström med 6 mål varav 3 på straff. Dock klarade LUGI inte av att vinna mål i numerärt överläge utan spelade lika vid två tillfällen. Men ledning med 16-14 i paus. I Aranäs var Anna Heed den framgångsrikaste målskytten med 4 mål. Ofelia Shoai Hallberg, som gör sin 100:e tävlingsmatch för LUG, I fick göra ett mål i tom bur.

I andra halvlek följdes lagen åt mer eller mindre. Det dröjde till 47:e minuten innan Aranäs var förbi LUGI i målprotokollet. Man var till och med i ledning med 2 mål innan LUGI kom tillbaka efter en målsvacka. I andra flöt inte LUGI:s spel lika bra och Maja Wahlgren i Aranäs-buren spelade upp sig väsentligt. LUGI-s mål spred sig på flera spelare i andra halvlek. Emma Ekenman Fernis, Lovosa Liljenberg och Lovisa Delac är några att nämna. Men det hjälpte tyvärr inte för Aranäs HK blev före när slutsignalen blåstes. 26-27 stod det då på måltavlan.

I Aranäs blrv Lovisa Jansson utsedd till bästa spelare och i LUGI blev det Bella Gulldén.

Målskyttar LUGI. Cornelia Dahlström 7, Emma Ekenman Fernis 4, Mariel Beguels 3 Bella Gulldén 3, Lovisa Liljenberg 3, Ofelia Shoai Hallberg 2, Lovisa Delac 2, Sofia Delac 1 Elise Lönnegren 1

Domare: Daniel Berlin och Hampus Sörensen