Tyra och Hanna till Norge i helgen

U17-landslaget höjde senast temperaturen med EM-silver. Nu står Scandiberico på landskampsprogrammet, Sverige åker till Norge med 16 spelare i truppen den 23-25 november. Nästa mål för detta ungdomslandslag är VM i Kina för U-18.

I truppen ingår två stycken LUGI-spelare som båda var med i All Star Team när Sverige tog EM-silver. Hanna Popaja som spelar sin första säsong i LUGI som målvakt och Tyra Axnér som har sina rötter i LUGI.

Hanna kommer från Malmö och är en av tre duktiga målvakter i LUGI:s damlag och har hoppat in några gånger i högsta ligan för LUGI.

– Det ska bli jättekul att spela denna turnering i Norge. Vi möter Portugal, Spanien och Norge. Det är en av förberedande samlingar inför VM i Kina i augusti 2020.

Hanna säger så här om sin tid i LUGI:

– Det är mycket utvecklande träning. Att det inte ska så mycket speltid i SHE är inget att säga om, det hade jag inte förväntat mig. Sedan är det lite trist att Farmen försvann som spelmöjlighet men det är bara att gilla läget.

Tyra har sina rötter i LUGI men började ej spela så tidigt i knatteserierna som många andra gör. Men det har gått på räls för Tyras del och hon är ett av LUGI:s framtidslöfte.

– Det ska bli jättekul att träffa kompisar igen. Och nu är det nägra nya ansikten även om jag träffat de flesta tidigare.

Hur har första säsongen varit i elitlaget?

– Det har varit bra, jag är ju bara förstaårsjunior och det har varit bra att var med de vuxna och lära sig.

Sedan kan vi nämna också att Tyra gjort sitt första SHE-mål, i bortamatchen mot GT Söder.

Både Hanna och Tyra är födda -02 så det är fantastiskt att så tidigt tillhöra elitlaget.

Vi önskar tjejerna lycka till!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.