Två stortalanger förlänger med LUGI

LUGI Handboll bygger vidare på sitt damlag och förlänger med två stortalanger.

LUGI Handboll har i förtid förlängt kontraktet med två stortalanger i damlaget. 18-åriga målvakten Hanna Popaja och 17-åriga linjespelaren Ofelia Shoai Hallberg har båda skrivit på fram till 2023. ”Vi bygger vårt SHE-lag för att spela om en topplacering och båda tjejerna kommer att spela en viktig roll”, kommenterar sportchefen Kenneth Andersson.

Hanna Popaja har redan spelat två säsonger i SHE och är lagets förstemålvakt i år. Hanna anses vara en av Sveriges större målvaktstalanger och var nominerad till all-star under förra UVM.

”Hanna har framförallt utvecklat sin fysik det senaste året och verkligen tagit de chanser som har erbjudits”, säger Kenneth Andersson. Hanna Popaja läser spelet mycket bra och utvecklar såväl samarbete med försvaret som sin egen teknik hela tiden. ”Hanna har potential att spela på de större scenerna om hon fortsätter i sin utveckling”, säger Kenneth Andersson.

Ofelia Shoai Hallberg kom till LUGI inför denna säsong och nuvarande tvåårsöverenskommelsen förlängs med ytterligare ett år till 2023. ”Med den utveckling som Ofelia har haft så känns det jättebra att vi kan knyta upp henne på längre sikt”, kommenterar Kenneth Andersson. Redan efter en halv säsong har Ofelia slagit sig in i truppen och skaffat sig speltid mer eller mindre i varje SHE ligamatch. ”Det är en spelare med en härlig attityd och respektlöshet. Ofelia har alla förutsättningar för att nå den absoluta toppen”, säger Kenneth Andersson.

För mer info, vänligen kontakta

Sportchef Kenneth Andersson
kenneth@lugihandboll.se
mobil 0708124959

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.