Två poäng till LUGI

Efter den tunga förlusten senast mot Sävehof, så tog LUGI två viktiga poäng i dagens match mot VästeråsIrsta. Efter en jämn första halvlek, så vann LUGI till slut med klara 30-24 efter en mycket fin andra halva av matchen.

Gamle bekantingen Hanna Flodman hade lekstuga i början av matchen. Hon gjorde 5 av sitt lags första 6 mål innan LUGI-coachen, Kenneth Andersson, tyckte att det räckte. En timeout, som fick bättre ordning både framåt och vad gällde att få stopp på Flodman. Ändå var det gästande VästeråsIrsta som höll i taktpinnen mesta delen av första halvlek. LUGI segade sig dock ikapp och hade 12-12 innan gästerna fick sista ordet och gjorde 12-13 i slutsekunden. Ändå en godkänd första halva, där de tekniska felen hölls nere, jämfört med matcherna innan.

LUGI kom ut till andra halvlek och satte full fart och gick från 12-13 till 18-14 på 8 minuter. Under den tiden fick vi se två timeouter av gästerna. Nu hjälpte detta inte VästeråsIrsta, utan halvleken var helt och hållet hemmalagets. Det mesta funkade framåt och bakåt gav man inte bortalaget en chans att komma ikapp. Cecilie Bjerres skytte var nästintill felfritt och hon slutade på 8 fullträffar, vilket var bäst i hemmalaget. Hon fick också välförtjänt priset som LUGI’s bästa spelare.

Olivia Löfqvist gjorde en bra match och nätade dessutom 6 gånger (arkivbild)

I övrigt var Emma Navne framträdande och även Olivia Löfqvist hade bra utdelning från linjen. LUGI hade också många bollar som man satte i tom kasse när gästerna försökte med 7 mot 6.

Allt som allt en riktigt bra genomförd match av vinrött och två viktiga poäng in på kontot i kampen om slutspelsplatserna. Efter vinsten idag ligger LUGI på en sjunde plats, men man har bara två poäng upp till tredjeplatsen i den jämna tabellen. Dessutom har man en match mindre spelad än tredjeplacerade H65.

Närmast väntar match borta mot jumbon Kärra på fredag kväll.