Två nya poäng till LUGI-kontot

Efter ett uppehåll på nästan 3 veckor, var det åter dags för LUGI att dra på sig matchstället igen. Och det blev en lyckad nystart av SHE för Lunds stolthet. Vinst med 28-20 mot nykomlingen GT Söder gör att LUGI fortfarande är obesegrade denna säsong och parkerar på en fin andraplats i tabellen på samma poäng som H65.

Första delen av 1:a halvlek handlade matchen mest om LUGI´s målvakt Isabella Mouratidou och om GT Söder`s nyförvärv Fatos Kücükyildiz. Mouratidou hade en fin räddningsprocent på 47 efter första 30 och Fatos stod för 5 av hemmalagets 6 första mål. Även LUGI´s kontringar firade triumfer med Clara Lerby som främsta spjutspets.

Även om gästande LUGI ledde med 4 mål i paus, så var inte lagkapten Olivia Löfqvist nöjd med lagets insats efter första halvlek.

– Vi måste gå in och ta mer ansvar! Detta är inte godkänt, tyckte Löfqvist i C More´s direktsändning.

Och nog blev det bättre i andra halvlek. LUGI gav inte GT Söder nån chans att närma sig i målprotokollet. Sakta, men säkert gled man ifrån sina motståndare och till slut blev segern hur klar som helst.

Bortalaget var snäppet bättre på de flesta punkter i kvällens match. Man luftade bland annat alla sina 3 målvakter och stannade på en sammanlagd räddningsprocent på 47av Mouratidou, Fetahovic och Popaja. En detalj som gjorde stor skillnad i matchen. GT Söders Hanna Hedlund var ingalunda dålig, men kom inte upp i nivå med LUGI´s burväktare denna afton.

Även kontringar, kantmål och mål från m6 var på LUGI´s pluskonto.

Även om Hannah Flodman fick pris som LUGI´s bästa spelare, så var det Clara Lerby som stod för flest mål. 6 baljor av nyförvärvet från Kungälvs HK blev till slut facit. Lika många mål gjorde Kücükyildiz för hemmalaget.

På det hela taget blev det till slut en fullt godkänd insats av LUGI. Visst finns det säkert detaljer att slipa på, men fortfarande är vi i inledningen på säsongen, så det ser definitivt lovande ut med 3 matcher och 3 vinster.

Nästa match för LUGI spelas på söndag, den 13/10. Då kommer Önnered på besök i Arenan.