Tuva förlänger!

Tuva Dahlqvist har förlängt med LUGI till och med säsongen 2024/25. “Tuva är en fantastisk målvakt som har fysiken för vad som krävs för att spela på högsta nivå.” säger LUGI´s nya damtränare Timo Glave. “Sedan är hon en Lugist från grunden och bär LUGI i hjärtat,” fortsätter han.

Tuva är en seriös och ödmjuk spelare som hellre hyllar sina medmänniskor än lyfter fram sig själv. Bland annat hyllar hon sin målvaktskollega Victoria Solli Berg. “Victoria, hon är väldigt snabb i målet och väldigt snabb ut med bollen på kontring etc, något som passar det spel som vi vill spela. Dessutom så hoppas jag att jag kan lära mig mycket av henne” säger Tuva.

“Jag tycker det är roligt och spännande med nya tränare, Mads känner jag sedan tidigare från Farmen och jag känner att vi fungerar bra ihop och jag tycker att Timo hittills har varit en bra tränare som har en tydlig plan för hur han vill att vi ska spela och jag tror att det kommer att passa oss som ett ganska ungt lag att spela med mycket fart och snabba omställningar” säger Tuva Dahlqvist.

Tuva har spelat i LUGI sedan bollskolan och tillhör den fantastiska F03-kullen varifrån vi de senaste åren fått se spelare efter spelare ta steget upp i damlaget. “Alltid trevligt att se LUGI-spelare ta sig hela vägen upp i A-laget. Tuva har haft en bra utvecklingsresa och varit tålmodig och jobbat med enorm fokus fram till sin chans” säger Timo Glave.

“Vid sidan av handbollen så pluggar jag sjukhusfysik här i Lund.” berättar Tuva. För att klara av att satsa på både handboll och studier krävs god planering och även en förståelse från ledarteamet vilket Tuva poängterar att både Timo och assisterande tränare Mads Mads Lyhne Nielsen har. “De är båda två måna om att vi spelare har det bra och att det funkar med skola etc” avslutar Tuva Dahlqvist.

LUGI är glada för att vi har kunnat förlänga med en av våra talangfulla målvakter och vill önska Tuva lycka till med både handboll och studier.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.