Tung uddamålsförlust för vinrött

Efter några veckors uppehåll stod LUGI mot Skövde på schemat i Handbollsligan. Ett Skövde som återfinns på sjunde plats i tabellen mot LUGI, som efter en något tuff inledning, parkerar på sista plats. Och det var gästande Skövde som drog det längsta strået och efter en dramatisk avslutning så gick bortalaget segrande ur kampen med siffrorna 26-25.

LUGI började med att presetera ett nyförvärv i nederländska niometersspelaren Mariel Beugels. Hon anslöt till truppen igår och ska förstärka de vinröda nu när en del skador ställer till det för laget.

En tempofylld inledning gav LUGI ledningen med 6-3 och mest på hugget var Cornelia Dahlström med 5 mål på 10 minuter. Och hemmalaget fortsatte att trumma på och efter 20 minuter visade ljustavlan 12-7 i hemmafavör. Gästande Skövde kröp dock närmare och i halvtid var ställningen 15-14. Cornelia Dahlström var målbäst under första 30 med sina 7 mål.

I andra halvlek tog det 5 minuter innan gästerna var ikapp till 17-17. Skövde tog också ledningen när LUGI hade en mindre bra period i början av halvleken. Och, som vanligt, blev det en fortsatt jämn tillställning och olidligt spännande den sista kvarten av matchen. Hemmalaget hade ledningen med 10 minuter kvar, när Skövde tog timeout. Två utvisning tätt inpå varandra fick hemmalaget att tappa rytmen en aning och Skövde hade chansen med två man mer under nästan 2 minuter. När sedan LUGI drabbades av ytterligare två (tveksamma) utvisningar, så blev det för svårt att få till något organiserat spel under de sista minuterna. Så tyvärr blev det ytterligare en sur uddamålsförlust…

Trots att vinrött gick poänglösa från matchen, så fanns det en hel del bra saker att ta med sig vidare i serien. Första halvlek är riktigt bra och även andra halvlek visar stundtals prov på att det finns potential i laget. Glädjande var också Cornelia Dahlströms skytte och hennes sätt att leda laget idag. 9 mål från hennes bössa denna afton och målbäst på plan. Även Lovisa Liljenberg hade bra utdelning med sina 6 mål.

På onsdag väntar nästa utmaning för de vinröda när man ska ta sig an Skuru uppe i Nacka.