Tung uddamålsförlust för LUGI

Efter uttåget ur European Cup, så kan LUGI nu helt och hållet koncentrera sig på SHE och den fortsatta jakten på en av slutspelsplatserna. Tyvärr lyckades man inte få med sig någon poäng i dagens match. Hemmalaget Skara vann en jämn och rafflande match med 23-22.

Ett skadedrabbat LUGI fick en bra start på matchen och höll sig i förarsätet i början. 5-7 visade ljustavlan efter dryga 12 minuter. Men en timeout av hemmalaget gjorde gott och efter 20 minuter var det helt jämnt, 8-8. Sista delen av första halvan gick dock helt i vinrött och då var det främst första halvleks bästa målskytt, Cornelia Dahlström, som hade fin utdelning. I Cecilie Bjerres frånvaro tog Cornelia för sig ordentligt och såg till att gästerna från Lund gick till pausvila i ledning med 15-11. Hela 8 mål stod Dahlström för i ett taggat LUGI, som gjorde en riktigt bra halvlek. Victoria Solli Berg stod för många fina räddningar, som också bäddade för utdelning framåt. I hemmalaget var det främst veteranen Melanie Felber som var det stora hotet med sina 7 mål.

Inledningen av andra halvan blev hemmalagets. Via 11-16 gick man till 17-17 och bortalaget hade förtvivlat svårt att få in bollen bakom Skaras målvakt. Tyvärr så fortgick det så hela halvleken. Och trots att Solli Berg fortsatte att storspela i LUGI-kassen, så kunde man inte utnyttja detta framåt. Skara tog över kommandot och hade ledningen i slutet. Gästande LUGI fick chansen att kvittera i underläge 22-23, men återigen stod duktiga Laerke Sörensen i vägen och hemmalaget fick jubla över två vunna poäng.

Cornelia Dahlström stod för 11 mål i matchen (arkivbild)

Såklart tunga steg ut och en jobbig resa hem till Lund efter en tung förlust. Tyvärr så räckte det inte med en bra halvlek. Hemmalaget fick bättre ordning på sitt spel samtidigt som deras målvakt nästan kom upp i samma räddningsprocent som sin kollega i LUGI-målet. Att dessa båda burväktare fick pris som sina lags bästa spelare var det nog ingen som kunde protestera mot.

Som sagt, en tung förlust, men också en skadelista som fortfarande är lång. Och tjejerna som var på planen idag har absolut inget att skämmas över. Stundtals riktigt fint och bra spel och med lite flyt hade man fått med sig minst en poäng hem till Lund. Bara att bryta ihop och komma igen! Noterbart är att Cornelia Dahlström stod för hälften av LUGI’s målskörd, 11 st. Lika många ml gjorde Skaras Melanie Felber.

Efter 8 omgångar hittar vi nu LUGI på en niondeplats i SHE-tabellen.

Närmast väntar en ny bortamatch för vinrött. På lördag är det dags att ta sig an Kungälv kl 13:45.