Tung förlust mot Önnered

LUGI åkte på en tung förlust mot Önnereds HK i den 19:e omgången av SHE. Hemmalagets  segersiffror skrevs till slut till 27-22. Trots det, så behöll de vinröda den så viktiga fjärdeplatsen och är en poäng före Skara i tabellen när det återstår tre omgångar av serien. Vi fick se Maria Adler göra comeback i LUGI. Hon klev in på plan efter 13 min i LUGI-försvaret och gjorde bra ifrån sig i nystarten.

En jämn och något hafsig första halvlek ledde fram till hemma-ledning med 11-10 i paus. En hel del tekniska fel från båda lagen förstörde underhållningsvärdet något. Men, som sagt, jämnt och spännande var det. LUGI började bäst och höll ledningen fram till 9-7, när hemmalaget gjorde tre raka mål, när gästerna tappade spelet för en stund både framåt och bakåt.

Med förra årets kvartsfinalspel i minnet, visste vi väl lite till mans att det kunde bli jämnt hela vägen fram till slutsignalen.

Om första halvlek var en aning hafsig, så blev andra halvlek de tekniska felens halvlek. I alla fall från LUGI´s sida. Bortalaget fick inte alls ihop det framåt, utan försöken slutade ofta med att Önnered fick bollen utan att LUGI kommit till avslut. Och trots att det siffermässigt var jämnt ända fram till slutet, så kunde Önnered behålla kylan i sina anfall och fick bra utdelning antingen med mål eller straffkast som följd. LUGI chansade med 7-6 spel på slutet för att eventuellt bryta det negativa mönstret, men denna afton hjälpte det inte mot ett, till synes, mer taggat hemmalag. Att det blev hemmavinst får nog anses som rättvist med tanke på hur matchen gestaltade sig.

Bara för LUGI att glömma denna match och ta nya tag för att behålla sin fjärdeplats. Idag funkade det inte riktigt för lundensarna.

Julia Olsson stod för 6 mål idag

Julia Olsson (bäst i LUGI idag) stod för 6 mål och nyss landslagsuttagna Clara Lerby noterades för 5 mål.

Torsdagen den 27/2 möter LUGI tabelljumbon GT Söder hemma i Arenan. Nya tag då!