Tung förlust mot Önnered

Matcherna mot Önnered brukar betyda jämna och spännande kamper. Riktigt lika spännande blev det kanske inte idag. Hemmalaget ryckte åt sig en femmåls-ledning i slutet och LUGI orkade aldrig komma ifatt utan föll med 25-28. De vinröda ligger dock kvar på fjärde plats i tabellen.

En del tekniska fel och missade lägen gjorde att det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen i början av matchen. LUGI hade svårt att få till sitt anfallsspel och Kenneth Andersson tog en tidig timeout redan efter drygt fyra minuter. Det tog ändå ett tag innan lundensarna fick ordning på spelet, men efter 19 minuter var man ändå ifatt Önnered till 8-8. Tyvärr fick LUGI’s Ofelia Hallberg rött kort direkt efter ca 25 minuter efter en något för brysk behandling av Önnereds Fanny Elovson. Dock blev resten av halvleken fortsatt jämn och 13-13 i paus får nog anses rättvist. Emma Navne var matchens bästa målskytt efter 30 minuter med sina 6 mål.

Andra halvlek var hemmalagets nästan från början till slut. Och främst var det Tilda Matthijs som hade lekstuga i slutet. Under en period gjorde hon fem raka mål för sitt lag. Men det var ändå till stor del Önnereds målvakt, Jenny Sandgren, som gjorde matchen besvärlig för LUGI. Med 18 räddningar var hon en stor del till att man tog sin första vinst i SHE sedan den 13 november förra året.

LUGI hade en tung kväll trots Emmas 9 mål (arkivbild)

LUGI, då? Jo man hängde med ett tag även i andra halvlek, men på något vis kändes det att det inte var lundensarnas dag. Man fick inte spelet att stämma och även om Hanna Popaja i målet gjorde en del räddningar, så stod hon i skuggan av sin kollega i ÖHK-målet. Lite för få räddningar och för många tekniska fel straffade sig tyvärr i kvällens match.

9-målsskytten Emma Navne fick juryns pris. Emma hade fin utdelning, men tyvärr räckte det inte. Bara att ta nya tag till nästa match. Den 13 februari vankas det derby mot H65 i Arenan i Lund.