Tung förlust gav åttondeplats

Det var en hård och målsnål kamp som utspelades i Sparbanken Skåne Arena mellan LUGI och Hammarby. Till slut fick gästerna vända hem med två poäng efter att ha vunnit med 22–21. Därmed slutar LUGI på åttondeplats i tabellen och ställs mot seriesegrarna i kvartsfinal.

En sjundeplats stod på spel när LUGI ställdes mot Hammarby, då båda lagen stod på samma poäng inför Handbollsligans sista omgång. För segraren i Sparbanken Skåne Arena skulle det innebära att man slipper seriesegrarna Sävehof i kvartsfinal.

De vinröda fick en bra start på matchen och ledde med 3–0 när Rasmus Nilsson nätade efter fyra och en halv minut. Efter det vaknade Hammarby till och tog upp jakten på en kvittering. LUGI fortsatte att ha ledningen, men efter 21 minuter var Bajen ikapp när Martin Dolk kvitterade på straff. Hammarby tog också ledningen med en minut kvar av första halvlek och ledde med 11–10 i paus.

– Det är verkligen en kamp. Det är två lag som slåss om sjundeplatsen och det märks på planen. Det är hårt och fartfyllt, men vi behöver slipa till några saker för att ta den platsen nu. I slutet fastnar vi för mycket och har lite för mycket tekniska fel, sa Hugo Forsberg till C More i halvtid.

Andra halvlek var väldigt jämn där båda lagen fortsatte att bjuda upp till kamp och hårt spel. Efter några minuter fick LUGI energi och tog tillbaka ledningen när Isak Persson satte 15–14. Theo Übelacker såg även till att laget gick upp i en tvåmålsledning, men därefter påbörjades tappet.

Hammarby krigade sig tillbaka ännu en gång och med tre minuter kvar på klockan var ställningen 21–21. Hugo Forsberg, som tog stort ansvar och var en av LUGI:s bästa spelare i Casper Källs frånvaro, brände en straff med två minuter kvar och i följande anfall såg Viktor Ahlstrand till att Hammarby gick upp i ledning med 22–21. Det blev också slutresultatet och det innebär att tuffast möjliga motstånd väntar för LUGI i kvartsfinalerna när man ställs mot Sävehof.

– Vi gör 21 mål och det är alldeles för dåligt. Det är svårt att vinna handbollsmatcher då. Försvaret fortsätter att vara bra, men vi får inget riktigt flyt i anfallsspelet, sa Fredrik Olsson till C More efter matchen.

LUGI – Hammarby, 21–22 (10–11)

Målskyttar, LUGI: Hugo Forsberg 5, Fredrik Olsson 4, Isak Persson 3, Theo Übelacker 3, Axel Andersson 3, Rasmus Nilsson 3.

Målskyttar, HIF: Martin Dolk 7, Edwin Aspenbäck 5, Viktor Ahlstrand 4, Gustav Davidsson 3, Kevin Johansson-Eggan, Johan Nilsson, Ludvig Lindeberg.

Utvisningar, LUGI: 4×2. HIF: 2×2.