Tung förlust för LUGI i svenska cupen

Den första kvartsfinalen i svenska cupen mellan Kristianstad och LUGI blev ingen rolig historia för gästerna från Lund. Hemmalaget tog ett stabilt grepp om det hela och vann till slut välförtjänt med hela 37-23. LUGI fick aldrig stopp på KHK´s anfall, samtidigt som man själv körde fast framåt och hade alldeles för många tekniska fel.

Matchen inleddes med vars tre shootouts vilka gav 2-2 när matchen drog igång.

Inledningen blev sedan jämn, men med hemmalaget i ledning för det mesta. Man kopplade också ett ordentligt grepp om matchen och efter 15 minuter tog Kenneth Andersson LUGI’s första timeout. Då var Kristianstad i ledning med 12-8. Effekten lät inte vänta på sig. 12-8 blev 13-11 och hemmalaget såg sig tvungna att ta sin första timeout. Även denna visade sig ge effekt. Hemmalaget dominerade slutet av halvleken och gick till pausvila i ledning med 19-13.

Lugi fick inte riktigt träff i sitt försvarsspel, utan hemmalaget fick skjuta tämligen ohotade från nio meter. 13 mål framåt är fullt godkänt, men klar fördel för KHK var det inför andra halvlek.

Clara Lerby och Amanda Andersson stod för fyra mål vardera under första 30.

Andra halvlek blev helt och hållet hemmalagets. Man trampade på i sina anfall och varken LUGI’s försvar eller målvakter fick stopp på de orangea SHE-kollegerna. Ledningen växte och växte och slutade till sist med en stabil 14-målsseger.

Sammanfattningsvis ska sägas att Kristianstad var numret större än LUGI denna afton. LUGI-bekanta Sarah Carlström hade stor framgång mot sina före detta lagkamrater, som såg en aning uppgivna ut under andra halvlek.

Avsaknaden av Emma Navne och Cecilie Bjerre märktes ju längre matchen led. Anfallen stressades fram i ivern att komma närmare Kristianstad och detta resulterade allt som oftast i tekniska fel eller missade avslut.

Dock ska det även nämnas det som faktiskt var en aning positivt i matchen för LUGI’s del. Amanda Andersson hade stor framgång från högernio och lossade några riktiga kanoner, som resulterade. Även Laura Nielsen gjorde bra ifrån sig i andra halvlek.

Laura Nielsen gjorde 5 mål i kvällens match (arkivbild)

Nu gäller det att slicka såren snabbt för att kunna göra en bättre insats i returen hemma i Lund på lördag. Inte den lättaste uppgiften att hämta upp ett så stort underläge, men underverk har ju hänt förr. Och, som sagt, det återstår ju 60 minuter att spela.

Returen spelas på lördag kl 14 i Sparbanken Skåne Arena.