Tung förlust för LUGI i SHE

LUGI´s fina form från de föregående matcherna var delvis bortblåst under kvällens match mot bottenkrigande Boden. Gästerna vann till slut med 24-20 och det var egentligen inte mycket att säga om resultatet. LUGI fick inte sitt spel att stämma, medan Boden krigade för fullt och fick fin utdelning för sitt slit.

Ett något trögstartat hemmalag fick se gästerna göra tre raka mål innan man själv hamnade i målprotokollet. En tidig timeout, redan efter tre minuter, fick dock lite bättre fart på LUGI, men ett piggt spelande Boden visade att man inte tänkte ge bort något frivilligt. En jämn första halvlek slutade till sist med att gästerna kunde gå till pausvila i ledning med 12-10. Inte helt orättvist. LUGI brände en del frilägen och hade en del långa anfall som inte utmynnade i mer än skott alldeles för långt utifrån. Hanna Flodman stod för fyra av LUGI´s mål i första halvlek.

Och inte blev det mycket ljusare under andra halvlek, sett med vinröda ögon. LUGI kom visserligen ikapp målmässigt, men sen tog det tvärstopp nästan omgående. Boden fick återigen utdelning när hemmalagets målvakter inte hade sin bästa kväll mellan stolparna.

Ramträffar, missad straff i slutet och en motståndare som ville en aning mer blev till slut övermäktigt för LUGI, som alltså kammade noll i denna match.

Gästande Boden ska ha all heder av sin insats ikväll. Vilja, kämpande och slit gav utdelning och två välförtjänta poäng i bottenstriden. Närmast väntar match i Höör på lördag för dagens gäster. Ny knall på gång?

LUGI, som sagt, får nog bara se till att glömma matchen fortast möjligt. Det var tyvärr inte mycket som fungerade spelmässigt denna afton. Laget testade att spela med sju utespelare ett par gånger, men det gav oftast mål bakåt istället. Inte heller skyttet eller inspelen till linjen ville fungera som det har gjort i de senaste matcherna.

Hanna Flodman fick priset som LUGI´s bästa spelare ikväll. Fem mål från hennes bössa visar ändå att hon är på god väg tillbaka efter sina skadeproblem.

Redan på söndag är det dock chans till revansch för LUGI-damerna. Då kommer VästeråsIrsta till Arenan. Matchstart kl 16:00.