Tung förlust för LUGI Dam

Efter vinsten borta mot Skövde i senaste matchen i SHE och LUGI’s avancemang i EHF European Cup torde självförtroendet vara åt de positiva hållet för de vinröda. Men tyvärr stötte man på patrull mot ett riktigt taggat och bra Önnered i kvällens match. Bortalaget vann till slut med hela 34-24. Inte mycket att säga om. Bortalaget var klart bättre idag.

Gästande Önnered fick den bästa starten och ledde med 6-3 efter 10 minuter. Och det var även fortsatt bortalaget som förde matchen. LUGI fick inte ordning på sitt spel utan körde allt som oftast fast i sina försök framåt. Hemmalagets målvakter hade också svårt att få tag i bollarna. Samtidigt ska sägas att Önnered spelade sig fram till fina lägen och tog också tillvara på dessa. Gästerna gick också rättvist till pausledning med 16-11.

Inte blev starten av andra halvlek bättre. Efter knappa 7 minuter hade gästerna ledningen med hela 20-12. Tekniska fel framåt för LUGI bäddade för kontringar som oftast resulterade i bortamål. Tyvärr kom inte LUGI närmare, utan ett för kvällen riktigt vasst Önnered kunde till slut gå ifrån och vinna rättvist med 34-24.

Som sagt, bortalaget var klart vassast ikväll. Bra målvaktsspel, ett tufft försvar och fin utdelning framåt gav resultat och man visade verkligen att man nog kommer att tillhöra toppen av SHE denna säsong.

Cornelia Dahlström gjorde 10 mål i matchen

LUGI, då…? Jo, om vi inte nämner det som inte funkade mer, så var det glädjande att se Cecilie Bjerre tillbaka i den vinröda tröjan efter sin skada. En som också visade klass var Cornelia Dahlström. Klart bäst i hemmalaget och 10 mål på sitt konto. Tyvärr räckte det inte idag, men i Cornelia har LUGI en vass skytt och avslutare som blir att räkna med lång tid framöver.

Närmast väntar bortamöte mot Aranäs på lördag för LUGI’s del i ATG Svenska Cupen. SHE gör uppehåll nu ett tag för EM och LUGI spelar sin nästa match den 24/11 borta mot Skuru. Förhoppningsvis har man fått tillbaka en del av sina skadade spelare då.