Tung afton för vinrött

Efter de senaste matcherna i SHE, så har känslan varit att LUGI börjar få något så när ordning på spelet. Nu saknas det ju fortfarande en del spelare i truppen, men de som varit på planen har gjort det bra. I dagens match mot VästeråsIrsta blev det tyvärr tvärstopp när gästerna vann med hela 35-22. Tyvärr ingen lyckad afton för lunda-laget.

I matchens inledning var det gästerna som hade bäst utdelning. En tidig timeout hjälpte inte hemmalaget, utan det var VästeråsIrsta som höll i taktpinnen under första halvlek. LUGI fick inte spelet framåt att stämma och inte heller bakåt fick man riktigt träff. Bortalaget gjorde mål på det mesta, tycktes det. LUGI, däremot, hade det kämpigt med att få in bollen i motståndarmålet. I paus ledde bortalaget med hela 20-10. Cornelia Dahlström var hemmalagets bästa målskytt i första halvlek med sina fyra mål. Glädjeämnet i vinrött var annars att Clara Lerby gjorde comeback (som straffskytt) efter sin knäskada.

Att det var två ramträffar som inledde andra halvlek för LUGI, var ganska symboliskt för matchen i sin helhet. Gästerna gjorde ”lätta” mål och vinrött fick kämpa frenetiskt för sina. Efter 40 minuter hade LUGI släppt in 26 mål, medan man bara åstadkommit 13 framåt. Naturligtvis, så var matchen redan körd och till slut visade ljustavlan 22-35.

Clara Lerby gjorde comeback och stod för tre straffmål i matchen.

Som sagt, så var det inte mycket som stämde i hemmalaget. Målvakterna hade inte sin bästa dag, men fick inte heller den hjälp som behövdes. En aning håglöst framåt var det också denna afton när ingenting verkade fungera.

VästeråsIrsta gjorde det riktigt bra och visade varför man ligger högt upp i tabellen. Med många spelare som håller hög klass kan man nog bli farliga längre fram, när det vankas slutspel.

Cornelia Dahlström fick juryns pris för sitt LUGI och det var inte så mycket att protestera mot. Målbäst också med sina 6 mål.

Närmast väntar dubbelmöte mot IK Sävehof. Bortamatch den 26/12 och hemmamatch i Lund under lundaspelen den 28/12.