Tung afton för LUGI

LUGI’s tredje match i serien betydde den andra förlusten. Hemmalaget Önnered var numret större än LUGI och vann till slut med hela 37-22.

LUGI var med bra från början, men efter ett par perioder med många mållösa minuter och en del tekniska fel, så var det hemmalaget som kopplade greppet under första kvarten. Tyvärr fick inte gästerna från Lund alls någon ordning på spelet under första halvleken. Även målvaktsräddningarna uteblev när det var en aning glest i försvaret hos LUGI. Önnereds ledning var hela 18-9 i paus.

Andra halvlek blev inte muntrare för alla vinröda fans och spelare. Önnered fortsatte att trampa på och misstagen fortsatte att avlösa varandra hos gästande LUGI. Lite uppgivet, kanske, men även ett hemmalag som stressade sönder sina motståndare. Hela 22 tekniska fel av gästerna är ju ett litet bevis på detta. Till slut visade resultattavlan hela 37-22 i hemmafavör. Inte mycket att orda om. Önnered var klart bättre denna afton och visade att man blir att räkna med under säsongen. Man har ju en tredjeplats i serien sen förra säsongen att försvara.

I Önnered var det många som utmärkte sig. Allra bäst framåt var Line Homdrom Rusten. Hon blev matchens bästa målskytt med sina 7 mål.

Priset som bortalagets bästa spelare gick välförtjänt till Ofelia Shoai Hallberg. Hon blev också målbäst i LUGI tillsammans med Kajsa Lindeberg. De stod för 4 mål vardera.

Nu väntar ett litet uppehåll för LUGI Dam och övriga lag fram till den 20/10. För vinrötts del väntar möte med Skövde i Arenan då.