Tuff eftermiddag även för LUGI herr

Handbollsligan är inne på sista tredjedelen vilket innebär att varje match får stor betydelse. Önnered har siktet inställt på slutspel och att undvika den förargliga niondeplatsen som innebär ett ingenmansland medan LUGI kämpar i det nedersta segmentet av serien för sin överlevnad i ligan.

Det vill säga, det var upplagt för en riktigt spännande match! Inledningsvis var det målsnålt, mycket tack vare fint målvaktsspel av Viktor Hedberg och Sebastian Abrahamsson. Lagen följdes åt i målprotokollet till femtonde minuten då Önnered tack vare starkt skytte och fortsatt bra spel av Abrahamsson i målet gick från 4-5 till till 7-15. Halvtidsresultatet blev 9-18.

LUGI-supportrarna hoppades nog på att Önnered skulle slappna av lite i början av andra halvlek så att lundapågarna skulle kunna få lite kontakt och kämpa sig in i matchen. Dock spelade Önnered mycket rutinerat och släppte aldrig LUGI närmare än sex mål, 21-27. LUGI kämpade på och kom till bra lägen men Abrahamsson var stundtals omutlig i målet. Slutresultatet skrevs till 25-31.

Till bästa hemmaspelare utsågs mycket välförtjänt André Tuzov. I bortalaget gick priset till Sebastian Abrahamsson. För LUGI väntar Hallby på bortaplan härnäst 21 februari och sedan Aranäs hemma 25 februari.

Målskyttar LUGI: André Tuzov 8, Axel Månsson 4, Assar Kammenhed 3, Sebbe Hall 3, Adam Wennerholm 2, Måns Simonsson 2, Mattias Söderberg 1, Adrian Hesslekrans 1, Mads Kragh Thomsen 1 Målskyttar Önnered: Pontus Zettman 6, Andreas Berg 6, Pelle Segertoft 4, Marcus Norrbrink 4, Simon Larsson 3, Hugo Forsberg 3, Andreas Johann Nielsen 2, Adrian Källhage 2, Alfred Ehn 1