Tredje raka vinsten för LUGI

LUGI’s damer verkar ha fått upp ångan i SHE. På fredagskvällen kom tredje raka vinsten när man besegrade Kungälvs HK med 20-17 i Sparbanken Skåne Arena. Men det satt hårt åt. Det var först under matchens sista 15 minuter som LUGI kunde avgöra den målsnåla tillställningen.

Ett mål under matchens första sju minuter fick LUGI-tränaren Kenneth Andersson att ta en tidig timeout. Trots det så fortsatte måltorkan. Hemmalaget hade svårt att få igång sitt anfallsspel och körde allt som oftast fast i borta-försvaret. LUGI-spelarna såg en aning tveksamma och osäkra ut framåt. Som tur var så hade inte Kungälv någon större utdelning framåt heller. Gästerna hade ändå lite större framgång i sina försök och gick till pausvila i ledning med 9-7. Kungälvs  målvakt, Yasminee Clukc, var duktig i målet hos gästerna. I hemmalaget gjordeTyra Axnér fyra av lagets sju  mål under första 30 minuterna.

LUGI-spelarna var snabbt ute efter pausvilan. Gissningsvis så hade nog coach Andersson en del synpunkter på första halvleks prestation. Och det visade sig att det var ett nytt LUGI som kom ut på planen. Efter fem spelade minuter, så var LUGI ikapp till 11-11. Efter det, så följdes lagen åt fram till 15-15. Först då fick LUGI ett litet övertag på gästande Kungälv. Och det var främst Tyra Axnér som såg till att det blev ett definitivt och avgörande övertag. Fyra raka mål av Tyra gjorde ställningen till 19-16 och när lagkapten Olivia Löfqvist satte 20-16 i tom kasse var matchen avgjord och spelarna kunde jubla och andas ut. Som sagt, det satt riktigt hårt inne idag, men med två poäng ytterligare i bagaget så kan laget få lite andrum och självförtroende inför kommande matcher. För det kommer att matchas ganska tätt framöver innan det ska göras uppehåll för EM.

Bortalagets målvakt, Yasminee Cluic, gjorde det stundtals svårt för hemmalaget och hon utsågs, välförtjänt, till sitt lags bästa spelare. Även Charite Mumbongo förtjänar ett extra plus hos gästerna.

Tyra Axnér stänkte in 10 mål i matchen

Målvakten i hemmalaget, Hanna Popaja, fick även hon priset som lagets bästa spelare idag. Mycket bra mellan stolparna och med några avgörande räddningar fick hon nog juryn på fall. Det måste dock ha varit i stor konkurrens med Tyra Axnér. 10 mål idag! Alltså hälften av LUGI´s målskörd. (Troligen rekord för henne i SHE.) Hon var en starkt bidragande orsak till att LUGI vände och vann kvällens match, vilken alltså var den tredje raka två-poängaren. Stort plus även till LUGI´s försvar som stod stabilt framför Hanna i målet. Bara 17 insläppta är ett gott betyg till försvaret.

I nästa omgång ställs LUGI mot VästeråsIrsta på bortaplan. 28/10 kl 19.00 är det avkast i Västerås. Nästa hemmamatch går av stapeln den 1 november.