Tre unga LUGI-spelare uttagna till Riksläger i beachhandboll

Foto från vänster: Mattias Söderberg, Frans Forsberg och Ludvig Petrén

I somras utökade LUGI sin verksamhet och startade upp LUGI Beachhandboll. Nu står det klart att klubbens Frans Forsberg, Ludvig Petrén och Mattias Söderberg från P06 är uttagna till Riksläger 1 i beachhandboll nu till helgen den 11-12 september.

Nationellt är Svenska Handbollsförbundet i ett pågående arbete med att fortsätta stärka Sveriges position på den internationella Beachhandbollsscenen. LUGI har rustat upp denna satsning genom att anställa Sydsveriges mest erfarna beachhandbollstränare, Sasan Zanganeh, som spenderat majoriteten av sitt vuxna liv med att utveckla och coacha beachhandbollsprofiler och landslagsspelare samt har själv tagit flertalet guldmedaljer inom sporten, både nationellt & internationellt. Sasan Zanganeh, som nu är verksamhetsansvarig för LUGI Beachhandboll, är glad att satsningen blev en populär och attraktiv förstärkning av LUGI:s verksamhet samt är väldigt glad att se att Frans, Ludvig och Mattias fått en välförtjänt plats i Rikslägret.

– Det är väldigt kul att se spelare som Frans, Ludvig och Mattias ta tillfället i akt och delta i regionslägret. Och nu med resultatet i hand är dessa unga herrar vidare till Rikslägret. Det är stort! Jag ser fram emot att följa deras utveckling i sporten och önskar dem lycka till med varm applåd och knuten näve i luften!”, säger Sasan Zanganeh, som är verksamhetsansvarig för LUGI Beachhandboll.

Frans Forsberg som har spelat handboll LUGI i 6 år började spela Beachhandboll med klubben i somras och tycker det är väldigt kul att att få ha blivit uttagen till Riksläget och ser fram emot helgen. Både han och lagkamraten Mattias Söderberg har tränat mycket beachhandboll tillsammans, både under sommaren, och inför lägret för att känna att både fysiken och tekniken är på topp. Mattias Söderberg, som spelat handboll så länge han kan komma ihåg, tycker att det är väldigt kul att de är tre LUGI-representanter som kom vidare till Rikslägret. Han menar att de lärt sig mycket om Beachhandboll på kort tid och att han nu ser fram emot ser fram emot lägret.

Ludvig Petrén, som även han har spelat handboll nästan hela livet, ä taggad inför helgen och ser mest av allt fram emot att få möta folk från andra klubbar runt om i Skåne. Han tycker det är väldigt kul att nu även kunna spela Beachhandboll med klubben och att det är bra att klubben ökar sitt utbud för att locka fler till sporten.

– Vi hoppas på att bli ännu fler så tveka inte att komma och provträna med oss när säsongen drar igång! Nu ser vi ser fram emot 2022 där tävlingar och arrangemang öppnar upp igen för oss att delta i. Tills dess så håll utkik på LUGI:s sociala medier för löpande info om kommande säsongen 2022, avslutar Sasan Zanganeh.

Har du frågor eller funderingar eller vill du prova på att spela? Läs mer HÄR på vår hemsida eller ta gärna kontakt med Sasan via sasan@lugihandboll.se

Se gärna vår film om uppstarten av Beachhandboll HÄR

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.