Tre spelare från LUGIs utvecklingslag flyttas upp till representationslagen

Foto från vänster: Jakob Söderberg, Nora Adébo & Amanda Iséni

Det står nu klart att Jakob Söderberg flyttas upp till LUGI’s Herrlag samt att Nora Adébo och Amanda Iséni flyttas upp till LUGI’s Damlag, alla tre spelarna kommer från klubbens utvecklingslag.

Spelarna har börjat träna med respektive seniortrupp och gör sig nu redo för säsongsstart. Träningsmatcherna är i full gång och nu på söndag möter LUGI Herr – Fredericia HK hemma på Sparbanken Skåne Arena. Om två veckor, den 24 augusti, ligger Herrarnas första hemmamatch i ATG Svenska Cupen, då mot IFK Ystad.

– Jacob kom till oss från samarbetsföreningen H43 för någon säsong sedan och precis som för många andra har det nu burit hela vägen till LUGIs seniortrupp för honom. Jacob är en mittsexa som har sina största kvalitéer i anfallsspelet och det ska bli riktigt roligt att följa hans utveckling i Handbollsligan, säger Sportchef Kenneth Andersson.

Både Nora och Amanda har precis kommit hem från helgens träningsläger med damtruppen. De laddar nu tillsammans med resten av seniorerna inför träningsmatch borta mot Kristianstad HK på fredag och spelar sin första hemmamatch i ATG Svenska Cupen den 28 augusti mot HK Drott.

– Nora Adébo har trots sin unga ålder redan tränat ganska regelbundet med seniortruppen så det är inget okänt ansikte som flyttas upp. Nora är en lugn, smart mittnia som verkligen tog stora kliv i sin utveckling under förra säsongen då det också blev både SHE debut på planen och och i målprotokollet, fortsätter Kenneth Andersson.

Amanda Iséni är en LUGI-spelare som kommit hem efter ett litet äventyr i H43. Amanda är yngst i damtruppen, men det ser man inte på planen. Hon gjorde sina första träningar i slutet av förra säsongen och har över tid tagit sina chanser i seniortruppen när hon fått chansen att träna där. Amanda kan spela på alla niometerspositioner och har genombrottet som sin främsta styrka, avslutar Kenneth Andersson.

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.