Tomas Axnér inför kvällens match mot Hallby

Dubbelmöte med Hallby väntar fram till jul. Tomas Axnér hoppas på hemmaseger men är imponerad av nykomlingarna. LUGI-tränaren hyllar också Lucas Pellas som blev uttagen till Sveriges EM-trupp.

LUGI kommer närmast från en förlust borta mot Sävehof. Precis som under de senaste veckorna var LUGI med länge i matchen, men
Sävehof ryckte ifrån i andra halvlek.
– Om man förlorar med med 25–27 mot svenska mästarna på bortaplan kanske man ska vara nöjd. Men vi hade kunnat ta poäng med tanke på att de hade ett par skador. Deras förstauppställning skötte matchen på ett jäkligt bra sätt. Man kände att de har lite mer rutin från Europaspel och tyngd än oss. Vi hade kunnat straffa dem om vi hade varit lika slipade och desperata. Vi fastnade mycket i deras försvarsspel och tvekade mycket, säger Tomas Axnér.

Nästa uppgift är Hallby. Det blir också ett dubbelmöte, först hemma på måndag och sedan väntar Jönköpingslaget även på bortaplan lördag 21 december.

– Jag tror att om vi ska kunna vara kvar som ett av lagen på plats sju eller åtta, så kommer det att behövas poäng. Fyra poäng mot Hallby ska vara med i den räkningen. Tappar vi poäng i någon av de här två matcherna måste vi ta igen det någon annanstans. Det är två väldigt viktiga matcher för oss. Hallby har kommit igång efter en svag start och börjat plocka poäng.

– De har varit jättebra för att vara nykomlingar. Framförallt har de varit skarpa på hemmaplan. När det kommer lag som inte varit på topp har de varit snabba med att nypa dem. Det gäller att inte underskatta Hallby, de ger aldrig upp. Men historiskt har vi varit bra att spela den här typen av karaktärsmatcher och få resultat.

Vad tycker du om Hallby som lag?

– Adam Tumba känner vi till väl. Han kom hit när han var 15 år och spelade här ett tag. Han och Hugoson är attraktionen i Hallby och stora överraskningar i ligan. Sedan har de en riktigt bra mittsexa som offensivt är en av ligans bästa. Det är väldigt bra karaktär på Olle Ek också.

För LUGI återstår det tre matcher innan Handbollsligan går på EM-uppehåll. Förutom dubbelmötet med Hallby väntar även en hemmamatch mot Sävehof.

– Det är väl bara att kräma ut allting och försöka känna oss fräscha i de matcherna. Sedan får vi en månad där vi kan träna gym och allmän fys. Samtidigt har vi en skadefri trupp med unga spelare som tål mycket.

I fredags presenteras den svenska truppen till EM 2020. Av de 16 uttagna fanns LUGI:s kantstjärna Lucas Pellas med.

– Det är jättekul att han är med. Resan han gjort från att vara tredjefiol i ett bottenlag till att vara med i en EM-trupp är imponerande. Till skillnad från Jerry Tollbring har han inte gjort en enda pojklandskamp.

Ett fint kvitto för LUGI?

– Ja, det tycker jag. I bruttotruppen är det fyra spelare (Kim Ekdahl du Rietz, Simon Jeppsson, Alfred Jönsson och Lucas Pellas) som är från LUGI. Det är skithäftigt att vara den klubben som tagit fram flest landslagsspelare. Det borde sända en signal till andra unga talanger att LUGI är en bra miljö. Att man kan gå hela vägen till ett a-landslag och spela mästerskap, utan att ha lämnat den svenska ligan. Det är fina ämnen att jobba med.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.