Timo Glave ny tränare i LUGI Dam nästa säsong!

Efter att Kenneth Anderssons kontrakt löper ut efter säsongen kommer Timo Glave, idag tränare för LUGI:s utvecklingslag Herrar U/HK Farmen att ta över LUGI Dam.

Född, uppväxt och handbollsfostrad i Berlin så var Timos första möte med LUGI i Lundaspelen 1988 som ung spelare i TSV Rudow. 

Timo Glave har en bakgrund som utvecklingsspelare i Bundesligalaget Tussen Essen men två ryggskador fick sätta stop för den fortsatta satsningen mot eliten. Istället blev det ekonomistudier i Köln och efter examen jobbade han över 20 år som Managementkonsult på bland Boston Consulting Group och McKinsey.

”Timo är väldigt uppskattad tränare i klubben och har ett enormt hjärta för LUGI, sporten och utvecklingen av både spelare och lag. Med Timo vid rodret för LUGI Dam kommer vi få en lyhörd, kommunikativ och väldigt rak tränare. Det han saknar i erfarenhet från att träna ett lag i SHE tar han igen med sin ledarerfarenhet, sin nyfikenhet och enorma driv”, säger Håkan Lagerquist ordförande i LUGI:s Elitkommitté som lett arbetet med att hitta en ny tränare. 

”Jag ser ödmjukt fram emot att ta över som tränare för LUGI:s Damer nästa säsong och det jag har gjort hittills som tränare och kommer fortsätta med nu är att jobba mycket med individuell utveckling och att få alla att vilja vinna varje kamp. Jag kommer jobba för att få ihop ett lag som brinner för LUGI och som vill spela en fartfylld handboll med mycket glädje och mod”, säger Timo Glave 

Kontraktet gäller i två säsonger.

Kontakt

Timo Glave 0763033898

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.