Theo Übelacker inför Sävehof

Ikväll kan säsongen vara över om LUGI åker på sin tredje raka förlust mot Sävehof. Vi tog ett snack med Theo Übelacker som berättar hur de vinröda ska hålla liv i slutspelet.
– Vi måste ha tålamod hela tiden om vi ska lyckas ikväll, säger 21-åringen.

Det har spelat tre kvartsfinaler mellan LUGI och Sävehof där de regerande mästarna från Partille har övertaget. LUGI vann den första matchen på bortaplan men sedan dess har Sävehof vunnit två raka matcher och leder kvartsfinalserien med 2–1 inför kvällens drabbning i Sparbanken Skåne Arena.

– Vi vann den första matchen och hade fördelen av att våra spelare var fräschare i kropparna eftersom Sävehof hade Europaspel. Efter det har Sävehof varit lite mer utvilade och vunnit båda matcherna. Nu får vi se vilket lag som tagit bäst vara på det här mini-uppehållet som varit. Man kan slå Sävehof, de är inte oslagbara. Vi ska komma ihåg det och ge allt idag, säger Theo Übelacker.

I den senaste matchen gjorde Sävehof processen kort mot LUGI. De gulsvarta ledde med 7–0 och vann den tredje kvartsfinalen med 33–25.

– Vi fick en bedrövlig start som hängde efter oss hela matchen och som gjorde att vi inte hade någon chans. Det var andra saker som inte funkade också, men det var starten som blev avgörande senast.

Nio dagar har gåt sedan det senaste mötet. Sedan dess har slutspelet haft landslagsuppehåll och påskledigt.

– Vi har tränat på. Vi hade en teambuilding-kväll där vi var ute och käkade med laget och spelade shuffleboard, men annars har allt varit som vanligt.

Förra veckan meddelade huvudtränaren Marc Uhd att han slutar i LUGI. Efter två säsonger i Lund har dansken valt att säga upp sitt avtal, så kvällens match kan bli hans sista i vinrött.

– Det kom rätt plötsligt. Han förlängde tidigare under säsongen, men det är ett beslut som han tagit och det finns säkert en god anledning och att han tänkt över det länge själv. Han har gjort ett riktigt bra jobb och verkligen satt sin egen prägel på gruppen och hur vi är som lag. Nu är man lite nyfiken vem som blir tränare efter honom.

Ikväll kan säsongen ta slut för LUGI:s del om man åker på en ny förlust mot Sävehof.

– En sak vi måste göra är att vara mer kliniska i avsluten. Sedan behöver vi bli mer jämna i vårt försvarsspel och behålla tålamodet och våra avtal längre in i anfallen. Vi får inte bestämma oss för att bryta det helt plötsligt bara för att tiden går åt. Vi måste ha tålamod hela tiden om vi ska lyckas ikväll.

Vad är Sävehofs främsta hot som ni måste stoppa?
– Om man tänker individuella spelare är Elias Skipagøtu en fantastisk och slug spelare som vi måste hantera. Sävehof har spetskompetens på varje position, även i deras kollektiv där de kan komma med något nytt inför varje match. Det måste vi verkligen se upp för.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.