Theo Übelacker förlänger med LUGI

Landslagsaktuella Theo Übelacker har förlängt med LUGI. Högernian är klar för två nya år och ser fram emot kommande säsong med vinrött.
– Det var ett självklart val att förlänga, berättar Theo Übelacker som under juni kommer åka på landslagsläger till Las Palmas.

Den explosiva högernian Theo Übelacker kommer från en skadefylld säsong. Under hösten gick han med gipsad hand och i slutspelet brottades han med en hjärnskakning.

– Det har varit tråkigt med mycket skador och skavanker. Men det har gjort mig revanschsugen inför kommande säsong. Jag känner att jag inte har fått ut det jag vill i LUGI, berättar Übelacker som har förlängt med två år till 2023.

– Det var ett självklart val att förlänga. Det ska bli kul att stanna kvar hos vännerna.

Under juni kommer Übelacker åka med landslaget till Playitas på Las Palmas för ett träningsläger i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté. Det var när Frankrike-proffset Linus Persson skadade sig som samtalet kom från U21-förbundskaptenen Dennis Sandberg.

– Det ska bli häftigt. Förhoppningsvis blir det en väldigt givande upplevelse, fortsätter Übelacker som får sällskap av lagkamraterna Casper Käll och Isak Persson.

– Vi har spelat med varandra i ett ganska bra tag nu. Det är kul att några av ens vänner åker med.

Hur går dina tankar inför kommande säsong?

– Jag ser fram emot ett troligtvis ökat ansvar på högernio. Jag ska försöka visa vad jag går för. Peppar peppar blir det en säsong utan några större skador. Det ska bli intressant med nya lagkamrater också. Det blir säkert bra, avslutar Übelacker som längtar till sommarvädret på Kanarieöarna.

För mer information, vänligen kontakta

Sportchef Kenneth Andersson
kenneth@lugihandboll.se
Mobil 0708-124959

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.