Talangfullt LUGI blir framtidens LUGI med sju spelare från egna leden!

Talangfullt LUGI blir framtidens LUGI när man lyfter upp sju spelare från egna leden!

LUGI har länge haft en stark tradition av att lyfta fram egna unga spelare i seniortrupperna och denna säsong är inget undantag, snarare en stark manifestation av hur man vill jobba som elitklubb då man lyft upp hela sju spelare från de egna leden till seniortruppen.
Spelarna som tillkommit är i varierande åldrar och har tagit lite olika vägar för att nå A-truppen men vi är lika stolta över att presentera var och en av dem.

Äldst av killarna och den som tagit den längsta vägen in i truppen är M6:an Albin Carlsson, 20 år. Albin gjorde sin debut i A-laget redan i september 2016 mot Ystads IF och det blev mål i första matchen! Sedan dess har Albin krigat på och utvecklats i Farmen, undantaget för tre månader under förra säsongen då han lånades ut till OV Helsingborg i Allsvenskan. Året innan tränade han med IFK Ystad ca en gång i veckan när de spelade allsvenskan för att få ytterligare utveckling.
Nu har Albins vilja och förmåga tagit honom till LUGIs A-trupp och han har börjat studera på Tekniska Högskolan.

Även om Theo Übelacker, 18 år, fortfarande går på gymnasiet har den vänsterhänta H9:an redan börjat ta plats på golvet i elitmatcherna. Han har presenterat sig med sitt orädda spel i båda ändar som en mycket spännande spelare som nyligen även spelat VM för U20. Även om framgångarna för laget uteblev (11:e plats) så fick Theo mycket speltid även där på sin position.

I målet bakom de två ordinarie målvakterna kommer vi säkert att få se Victor Hedberg, 18 år, i några matcher. Han har tuff konkurrens men har visat i träningsmatcherna vilken potential han besitter och även Victor har spelat i sommarens U-VM. Victor kommer garanterat att utvecklas av att träna med A-truppen och ses som ett stort framtida löfte.

En kantspelare som är bra i försvaret är kanske inte det allra vanligaste men Axel Andersson, 18 år, besitter just den egenskapen. V6:an som ursprungligen kommer från H43 har redan sin andra säsong i LUGI tagit en plats i truppen via sitt starka försvarsspel där han kan användas på flera positioner och sitt säkra kantspel.

Adrian Hesslekrans, 19 år, spelar på V9 och har också ett förflutet i H43. Adrian är en riktigt bra skytt med bra storlek och väldigt goda försvarsegenskaper. 

Ibland spelar han på V6 och ibland ser vi honom på M9. Hugo Forsberg, 19 år, har via spel i Kävlinge och sedan via H43 kommit till LUGI och nu alltså lyckats ta en plats i truppen. Med sina snabba fötter är det få försvarare som hinner med oavsett om han stegar på 9M eller ute på kanten.

Sist ut är också yngst och än så länge en spelare som är med och tränar med A-truppen för att på sikt kunna ta klivet in i den. Rasmus Nilsson, 17 år, spelar på V9 och kommer på sikt ha stor nytta av det tempo och den tuffhet det ger honom att träna med A-truppen. Rasmus går framåt hela tiden och kommer säkert även han låta sitt skott tala i framtidens LUGI.

Röster om framtidens LUGI


Patrik Bengtsson, Klubbchef LUGI

Truppen vi ställer på planen denna säsong skall bli oerhört spännande att följa, även över de kommande säsongerna. Det är en långsiktig satsning och medveten strategi från klubbens sida där vi tror oerhört mycket på de spelarna vi har i truppen nu och den potential de besitter. Klubben har väldigt stort förtroende för Tomas som ledare och tränare, och historiskt har han också visat att han utbildar spelare med framgång för att de ska kunna ta sig vidare i sina handbollskarriärer på det sätt dom önskar.

Vem vet vad vi spelar för typ av matcher om två-tre år med denna truppen? Det kittlar lite extra när vi vet att det finns möjligheter att nå den åtråvärda SM-guldet som LUGI varit så nära ett par gånger redan. Och då med en trupp i huvudsak med spelare från de egna leden och de närliggande klubbarna i regionen. Detta är bara början på något stort för handbollen i Lund.

Kenneth Andersson, Sportchef LUGI

Utan att låta högtravande har LUGI i mina ögon Sveriges mest spännande trupp, där ALLA spelarna verkligen har framtiden för sig! Den väg klubben valt och den kvalité dessa ynglingar redan besitter är en av anledningarna till att jag har valt att jobba i LUGI! Jag tror stenhårt på vårt sätt att jobba och tvivlar inte en sekund på att vi kommer att lyckas göra riktigt fina resultat i framtiden med denna närodlade grupp som en stor och stabil stomme.

Sen är det inte bara ett framtidsprojekt, dagens trupp är absolut bra nog att väcka obehag för många långt mer namnkunniga motståndare redan idag och kommer säkert hem tunga poäng både här och var som får många utomstående att höja på ögonbrynen.

Tomas Axnér, Huvudtränare LUGI Herr

Årets upplaga av LUGI bygger på närodlade spelare från ett par exceptionellt bra årgångar. Många av spelarna har vunnit det mesta som går att vinna som ungdomsspelare och tar en vinnarkultur och träningsflit med sig in i seniorverksamheten.
Många av dem representerar också de svenska ungdomslandslagen redan. Klubbens ambition är att de på sikt ska bilda ryggraden i vårt elitlag. 


Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.