Tack Jakob!

Jakob Söderberg lämnar LUGI och trappar ned sin elitsatsning för att fokusera mer på sina studier till civilingenjör inom maskinteknik på LTH. Förutom att Jakob har varit en viktig rollspelare i Nemanja Milosevics lagbygge, har han flera säsonger varit en stor förebild och ledare för de yngre spelarna i utvecklingslaget.

“LUGI är en klubb som alltid kommer ligga mig väldigt varmt om hjärtat. Mitt bästa minne skulle jag säga var första kvartsfinalen mot Sävehof förra säsongen där vi dels vann men jag fick mitt ordentliga genombrott i herrlaget.” Säger Jakob Söderberg.

Jakobs är storebror till Mattias Söderberg, vår u-landslagsmeriterade talang som den här säsongen tar steget upp i herrlaget. “Det har varit väldigt kul att se hans utveckling under den senaste säsongen. Var en väldigt speciell men häftig känsla att få träna med honom ett antal gånger nu under våren. Lite tråkigt att vi inte kommer göra en säsong tillsammans men ska bli spännande att förmodligen möta honom i Farmen nästa år” säger Jakob

Nedtrappningen innebär långt ifrån slutet på Jakobs spelarkarriär. Nästa säsong kommer vi få se honom i H43 som gör en spännande satsning mot de högre divisionerna med många bekanta ansikten från vinrött. “Med tanke på de tillströmningar av spelare som kommer till H43 är givetvis målsättningen att vinna Division 2 nästa säsong” säger Jakob.

LUGI önskar Jakob lycka till med både studier och handbollsspelande och vill tacka för insatserna i vinrött både på och vid sidan av planen för den här gången. “Jag tror det finns en stor möjlighet att jag syns i vinrött i framtiden men kanske inte på planen…” avslutar Jakob.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.