Svart dag för LUGI

Efter gårdagens drama för LUGI i Handbollsligan Dam så var det herrarnas tur idag. LUGI mötte Skövde på bortaplan och ”konkurrenten” Aranäs hade HK Malmö på hemmaplan. Och resultaten gick emot LUGI som förlorade med 33-32. Det är det samma som att LUGI åker ur Handbollsligan.

Och LUGI började starkt och fick hål både på målvakt och försvar. 19 mål på en halvlek hör inte till vanligheterna för LUGI. Framåt var det som vanligt Axel Månsson (8 mål) som gick i spetsen men hade även od hjälp framåt av Assar Kammenhed, Axel Andersson och André Tuzov. Men även andra kanten med Adam Wennerholm var målfarlig när han fick chansen. ”Vi ska fortsätta släppa bollen,och täppa till lite i försvaret för att vi ska klara av det här” säger Assar Kammenhed efter halva matchen. 16-19 står det på resultattavlan efter halva matchen. I Handbollsligans skytteliga tävlar Axel Månsson och Jonas Samuelsson vem som ska komma först, just nu Månsson.

I andra halvlek spelade Skövde med utgrupperat 5-1-försvar och det ledde till problem för LUGI. Och i Skövde-målet kom Anton Hagvall igång. Och straffkasten duggade tätt för hemmalaget som gjorde att Jonas Samuelsson fick ihop 10 mål. Skövde kom närmare och närmare. Men LUGI kom tillbaka och gick förbi och var tvingade att vinna. Skövde kvitterade och fick straffkast vid tiden 60.00 där Skövde gjorde segermålet. Till slut vann Skövde med 33-32.

Till matchens lirare blev Axel Månsson (10 mål) utsedd medan Jonas Samuelsson fick utnämningen i Skövde. Ekman betydde också mycket för Skövde.

Skövde hade 5 utvisningar medan LUGI hade 3.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko